Економіка

У 2018 році в дороги Житомирської області «закатають» близько 1,5 млрд грн, - Ігор Гундич

26 February 2018, 12:55

У 2018 році на капітальний і поточний ремонт доріг Житомирської області сумарно буде спрямовано близько 1,5 мільярди гривень.

Про це на прес-конференції за підсумками 2017 року 26 лютого розповів голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич.

«Коли виїжджаєш із Житомира, особливо в районі Станишівки, приємно їхати, а коли починаєш їхати далі, розумієш, що дійсно з дорогами не все так добре. Однак скажу відверто: таких коштів, які сьогодні виділяються на дороги, не виділилися за останні 10 або й більше років. Ви всі знаєте, що 2017-20 роки оголошені Президентом як роки доріг(…). Коли створили Дорожній фонд, нам дають на область тільки на місцеві дороги 615 млн грн, на державні - 630, плюс на ремонт дороги Чернівці-Житомир на території нашої області 370 мільйонів гривень. Плюс кошти «митного експерименту». Зрозуміло, коли йде такий фінансовий ресурс, за цей рік ми маємо побачити, як відчутно будуть змінюватися наші дороги, тому що, я в загальному прораховував, в цьому році близько півтора мільярда гривень буде залучено для капітального і поточного ремонту доріг області. Це немалий ресурс, і інколи в мене є побоювання, хто це може зробити в плані виконання підряду. Наша головна задача, і моя як керівника області, – зробити так, щоб ці кошти були максимально використані за призначенням, і кількість відремонтованих доріг була набагато більша», - сказав Ігор Гундич.

Нагадаємо, під час річного звіту голова ОДА розповів про свій страх стати «чинушею» і презентував «Дерево добрих справ».

Як повідомляв Житомир.info, на початку 2018 року Служба автодоріг нагадала, що віднині скаржитися на розбиті траси потрібно в Житомирську ОДА. У 2017 році Житомирська митниця перерахувала понад 276 млн грн до бюджету області на ремонти доріг.

Пряму трансляцію звіту Гундича за 2017 рік можна переглянути тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога ремонт Гундич  
Матеріали по темі