Події

Житомирянину, якого обвинувачують у вбивстві 20-річної Анни Голубенко, «світить» від 7 до 15 років в’язниці, – прокуратура

5 December 2018, 10:49

Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом скоєння житомирянином умисного вбивства 20-річної Анни Голубенко, яке сталося у серпні цього року. Чоловікові, якого обвинувачують у вбивстві дівчини, «світить» від 7 до 15 років позбавлення волі.

Про це 5 грудня повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

Наразі прокуратурою області затверджено обвинувальний акт за ч.1 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України та скеровано до Житомирського районного суду для розгляду по суті.

«Органи досудового слідства обвинувачують 31-річного чоловіка у тому, що він, перебуваючи в автомобілі зі своєю знайомою, 20-річною дівчиною, під час з’ясовування з нею відносин, що переросло у конфлікт, умисно стиснув руками шию та, застосовуючи значну фізичну силу і долаючи опір потерпілої, задушив її у салоні авто», – йдеться у повідомленні прокуратури.

У прокуратурі нагадують, що свою жертву чоловік відвіз у лісосмугу, скинув у яр та прикрив будівельним сміттям, де її знайшов житель села Житомирського району.

Крім цього, в обвинуваченого виявлено та вилучено вогнепальну зброю, бойові припаси до неї та осколкову гранату, які він незаконно придбав, зберігав та перевозив в автомобілі без відповідних дозвільних документів.

З метою забезпечення ефективного досудового розслідування скоєного тяжкого злочину, чоловіку обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Досудове розслідування проводило слідче управління ГУНП в області.

Публічне обвинувачення під час судового розгляду справи підтримуватиме прокуратура Житомирської області.

Довідка прокуратури: відповідно до ч. 1 ст. 115 КК України, вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, карається позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

Нагадаємо, 31-річного уродженця Житомира підозрюють у скоєнні вбивства своєї знайомої 20-річної Анни Голубенко. У поліції стверджували, що убивство житомирянки було помстою за «злиття» інформації бандитам. Начальник ГУНП у Житомирській області Вячеслав Печененко розповів подробиці вбивства студентки: підозрюваний і дівчина добре знали один одного і були пов’язані збутом наркотиків.

Чоловік визнав свою провину і нині перебуває під вартою.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі 2 серпня пішла з дому і не повернулася 20-річна Анна Голубенко. 8 серпня житомирянку Анну Голубенко, яку розшукували рідні, знайшли мертвою на околиці села Бондарці Житомирського району. На тілі вбитої 20-річної житомирянки лишились золоті прикраси, а поряд – дорогий телефон.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство прокуратура Голубенко  
Матеріали по темі