Місто

У наступному році за бюджетні гроші збираються відреставрувати дах будівлі Житомирської мерії

7 December 2018, 14:51

Влада Житомира збирається відреставрувати шиферний дах будівлі Житомирської міськради - пам'ятки архітектури місцевого значення, для чого замовила виготовлення проектно-кошторисної документації.

5 грудня 2018 року управління капітального будівництва Житомирської міської ради уклало договір з місцевим товариством «ПроектСтрой» на виготовлення проектної документації по об'єкту: «Реставраційний ремонт даху будівлі міської ради за адресою: майдан Корольова, 4/2 в м. Житомирі (капітальний ремонт)».

Фірма «ПроектСтрой» зареєстрована в Житомирі, її директор - Ілля Козодой. Вартість виготовлення ПКД – 216 тис. грн, строк виконання робіт — з 5 по 31 грудня 2018 року.

Сам ремонт даху Г-подібної будівлі мерії запланований на 2019 рік, - повідомив у коментарі Житомир.info 7 грудня начальник управління капітального будівництва В'ячеслав Глазунов.

«Поки що ми замовляємо ПКД – проектно-кошторисну документацію. Туди входить погодження з Мінкультом, тому що міська рада – це пам’ятка архітектури, геологічні роботи і саме проектування, погоджене з усіма управліннями», - сказав керівник УКБ.

З його слів, дах мерії не ремонтувався років 30 – це видно зі стану шиферу, який де-не-де дірявий і протікає.

Тендер не проводився, оскільки сума договору не перевищує 300 тис. грн, і закупівля є допороговою, - пояснив В'ячеслав Глазунов.

Нагадаємо, будівлю міськради взяли на облік як пам'ятку архітектури місцевого значення рішенням голови Житомирської обласної держадміністрації Володимира Лушкіна 18 лютого 2000 року. Будівлю звели у 1900 році для Житомирського товариства взаємного кредиту.

Історію будівлі Житомирської мерії та годинника на ній читайте тут.

Інтерв’ю з В'ячеславом Глазуновим читайте тут.

Шиферний дах міськради. Фото 2015 року (праворуч)

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дах мерія Глазунов УКБ  
Матеріали по темі