Влада

Двом житомирським ФОПам збираються дозволити викупити комунальні приміщення, які вони орендують з 2016 року

12 December 2018, 09:38

Житомирський підприємець Лихотворик В. В. хоче викупити нежитлове приміщення на вулиці Космонавтів, 20.

Проект рішення сесії Житомирської міської ради «Про приватизацію нежитлових приміщень за адресою: м. Житомир, вул. Космонавтів, 20 шляхом викупу» був опублікований на сайті мерії 11 грудня.

«Приватизувати об’єкт малої приватизації – окреме майно – нежитлові приміщення Житомирської міської об’єднаної територіальної громади загальною площею 61,0 кв. м, що розташовані за адресою: м. Житомир, вул. Космонавтів, 20 (реєстраційний номер 1560533918101) та перебувають на балансі комунального підприємства «Виробниче житлове ремонтно-експлуатаційне підприємство №13» Житомирської міської ради (код ЄДРПОУ 13567323) шляхом викупу орендарем фізичною особою-підприємцем Лихотвориком В.В. із зарахуванням вартості невід’ємних поліпшень під час остаточного розрахунку за об’єкт приватизації», – йдеться у проекті рішення.

Нагадаємо, з 2016 року ФОП Лихотворик В. В. орендує нежитлові приміщення площею 67,2 кв. м за адресою вул. Космонавтів, 20 для розміщення офісу з орендною платою 36 грн (без ПДВ) за 1 кв. м.

Будинок на Космонавтів, 20. Скіріншот з карти Google

Також 11 грудня на сайті Житомирської міської ради опублікували проект рішення сесії «Про приватизацію нежитлового приміщення за адресою: м. Житомир, вул. Бориса Тена, 15/14 шляхом викупу».

«Приватизувати об’єкт малої приватизації – окреме майно – нежитлове приміщення Житомирської міської об’єднаної територіальної громади загальною площею 47,4 кв. м, що розташоване за адресою: м. Житомир, вул. Бориса Тена, 15/14 (свідоцтво про право власності серія САК №328817) та перебуває на балансі комунального підприємства «Виробниче житлове ремонтно-експлуатаційне підприємство № 9» Житомирської міської ради (код ЄДРПОУ 13555863) шляхом викупу орендарем фізичною особою-підприємцем Чижевським В.В. із зарахуванням вартості невід’ємних поліпшень під час остаточного розрахунку за об’єкт приватизації», – йдеться у проекті рішення.

У лютому 2018 року Житомир.info повідомляв, що у Богунській районній раді Житомира є депутат від БПП Володимир Володимирович Чижевський, який вказав у своїй декларації, що займається підприємницькою діяльністю.

Приміщення за вул. Бориса Тена, 15/14 ФОП Чижевський орендує з 2016 року.

Будинок на вул. Бориса Тена, 15/14. Скіріншот з карти Google

Нагадаємо, що орендарі, які зробили в орендованих приміщеннях «невід’ємне поліпшення» на щонайменше 25% від оціночної вартості майна, можуть потім викупити цю нерухомість без аукціону.

Повідомлялося також, що 8 листопада на сайті Житомирської міської ради опублікували проект рішення сесії «Про приватизацію приміщення магазину з підвалом за адресою: м. Житомир, вул. Володимирська, 3/1 шляхом викупу». Приватизувати приміщення хоче депутат Житомирської міської ради, голова фракції Радикальної партії Олега Ляшка, гендиректор ТОВ ТК «Полісся – Продукт» Олександр Ракович.

Як повідомляв Житомир.info, в березні 2018 орендарям дозволили без аукціону викупити 25 комунальних приміщень, в тому числі і приміщення на Космонавтів, 20 та Бориса Тена, 15/14.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія проект рішення продаж оренда ФОП  
Матеріали по темі