Здоров'я

Скількох пільговиків безкоштовно обстежили в Житомирській обллікарні на МРТ та КТ з початку року

17 December 2018, 13:37

Протягом 2018 року майже 8 тисяч пільговиків пройшли безкоштовно дороговартісні обстеження на комунальних магнітно-резонансному та комп’ютерному томографах у обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського.

Про це 17 грудня інформує сайт Житомирської обласної ради.

«Близько 5 тисяч осіб зробили обстеження на МРТ, а на КТ – 3 тисячі. Нагадаємо, що відповідно до спільного розпорядження голів ОДА та облради щодо переліку пільгових категорій населення щодо права пільгового користування МРТ та КТ, на безкоштовне забезпечення розхідними матеріалами для проведення томографії мають право: важкі реанімаційні та ургентні хворі; військовослужбовці, працівники Збройних Сил України, Національної гвардії України, інших силових структур області, що брали участь в антитерористичній операції, члени сімей загиблих; ветерани ВВВ, діти війни; діти-інваліди усіх груп; інваліди І, ІІ груп; діти з онкологічним захворюваннями; особи, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС (категорії 1, 2); малозабезпечені пенсіонери; внутрішньо переміщені особи; малозабезпечені верстви населення», - йдеться на сайті.

Нагадаємо, у вересні 2018 року головний лікар Житомирській обласній лікарні Богдан Леськів пояснив, чому декілька разів виникали проблеми в роботі комунального МРТ.

Як повідомляв Житомир.info, 9 червня 2016 року в приміщенні Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського відбулося офіційне відкриття роботи магнітно-резонансного томографа. Комп’ютерний томограф вартістю майже 12 млн грн, який придбаний за кошти обласного бюджету, 11 січня 2017 року презентували минулого року керівництво обласної ради та облдержадміністрації. За рік у Житомирській обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського на комунальному комп’ютерному томографі пройшли обстеження більше 5,2 тис. пацієнтів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: обласна рада МРТ КТ  
Матеріали по темі