Місто

​У Житомирі влаштовують слухання з приводу присвоєння імені Якова Зайка школі, на якій вже є дошка його пам’яті

19 December 2018, 15:00

21 грудня 2018 року о 17.00 у прес-центрі Житомирської міської ради відбудеться громадське обговорення стосовно присвоєння загальноосвітній школі №8 м. Житомира імені Героя України, Героя Небесної сотні Якова Зайка.

Про це 19 грудня повідомив сайт департаменту освіти Житомирської міської ради.

Запрошують всіх небайдужих.

Житомирські ЗМІ уточнюють, що обговорення проводять за ініціативою Житомирської обласної організації Національної спілки письменників України та низки громадських організацій міста й області.

Заступник керівника департаменту освіти міськради Раїса Кошевич уточнила Житомир.info, що на адресу директора департаменту Валентина Арендарчука щодо присвоєння школі імені Якова Зайка звертався з заявою керівник ініціативної групи Колокольцев Юрій Васильович.

«Департамент належним чином відреагує на це звернення, адже присвоїти школі ім’я не можна просто наказом чи розпорядженням. Є певна процедура, і ми будемо її дотримуватися», - сказала Раїса Кошевич.

Нагадаємо, на фасаді школи №8 вже є меморіальна дошка Якову Зайку, яку встановили 18 лютого 2016 року. Під час урочистостей друг Зайка, мер Житомира в 1990-1992 рр. Віталій Мельничук висловив сподівання, що у школі №8 незабаром з'явиться меморіальна кімната, присвячена Герою, а одну з вулиць Житомира назвуть його ім'ям.

Яків Зайко був громадсько-політичним діячем, письменником і журналістом білоруського походження. Під час Революції гідності 73-річний Яків Зайко жив у Києві і щодня ходив на Майдан. 18 лютого 2014 року, коли у центрі Києва розгорнулися криваві події, він помер від серцевого нападу на Інститутській під час атаки «Беркута».

Як повідомляв Житомир.info, 4 квітня 2015 року, у 75-у річницю від дня народження Якова Зайка, в Житомирі вшанували його пам’ять.

Меморіальна дошка Якову Зайку на фасаді ЗОШ №8, фото 2016 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Яків Зайко школа ЗОШ №8  
Матеріали по темі