Здоров'я

​У Бердичеві відкрили Центр первинної медико-санітарної допомоги, на реконструкцію якого витратили 12,8 млн грн

20 December 2018, 17:36

20 грудня у Бердичеві відкрили реконструйований Центр первинної медико-санітарної допомоги.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

«Ще один сучасний заклад – символ якісних змін – з’явився у м. Бердичеві завдяки ініційованому президентом України Держфонду реконструкції та розвитку. Реконструкція центру – це не тільки співпраця державної і місцевої влади, а й наглядне впровадження медичної реформи, адже наближує якісні медичні послуги до людей», – підкреслив голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

За його словами, на реконструкцію закладу спрямували 12,8 млн грн у співфінансуванні ДФРР, державної субвенції та коштів місцевого бюджету.

Ігор Гундич наголосив, що це вже не перший символ змін, який відкривають у Бердичівському районі. Адже на початку року завдяки державній підтримці у Бердичеві відкрили реконструйований театр, що став одним із найкращих символів змін на Житомирщині. Також нині триває реконструкція відповідно до вимог Нової української школи Гришковецької гімназії. На черзі – будівництво амбулаторії нового типу у рамках президентської ініціативи «Сільська медицина».

В оновленому центрі працює 50 лікарів, з яких 2 – інтерни, та 140 молодших спеціалістів з медичною освітою. Усі робочі місця лікарів комп’ютеризовані, під’єднані до інтернету. Лікарі забезпечені глюкометрами, тонометрами, пульсоксиметрами, отоскопами. Заклад забезпечений автомобільним транспортом.

Загалом, Центр ПМСД у Бердичеві обслуговує 75 971 особу, з яких 15 637 – діти. До складу центру входить 6 амбулаторій загальної практики-сімейної медицини. Лікарі надають первинну медичну допомогу – прийом пацієнтів в амбулаторіях, відвідування на дому, проведення профілактичних медичних оглядів, проведення профілактичних щеплень, лікування хворих в умовах денних стаціонарів та стаціонарів на дому, в фізіотерапевтичних кабінетах, забір біологічного матеріалу для проведення лабораторних досліджень, проведення електрокардіографій.

Як повідомляв Житомир.info у жовтні 2018 року, житомирський Центр ПМСД знаходиться серед лідерів по отриманню коштів від Нацслужби здоров’я за результатами другої хвилі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бердичів Гундич ЦПМСД  
Матеріали по темі