Місто

Не всі проблеми з опаленням вирішують тепловики. Роз’яснення «Житомиртеплокомуненерго»

26 December 2018, 11:52

Часто житомиряни, стикнувшись із проблемами з центральним опаленням, квапляться звернутись до «Житомиртеплокомуненерго».

Проте тепловики не завжди можуть допомогти, - йдеться в роз'ясненні на сайті КП «Житомиртеплокомуненерго».

«КП «Житомиртеплокомуненерго» відповідає за котельні та теплотраси, лічильники тепла та індивідуальні теплові пункти в будинках. Фактично, зона відповідальності тепловиків закінчується за тепловим лічильником, який є на вході до вашого будинку. Завдання підприємства – подати тепло у будинок. Всі труби опалення в середині будинку за лічильником – це вже зона обслуговування тих, у кого вони на балансі: керуючої кампанії, ВЖРЕПів чи ОСББ. І саме від них потрібно вимагати вирішення внутрішньобудинкових проблем з опаленням», - зазначається в публікації.

Те, що жителі міста не знають, хто і за що відповідає, показала ситуація на початку опалювального сезону в мікрорайоні Маликова, - інформує КП. Тоді до будинків по теплотрасі тепло доходило, а в самих будинках були холодні батареї.

Щоб таких ситуацій не було, самі балансоутримувачі внутрішніх мереж мають бути готовими до опалювального сезону, - зазначає «Житомиртеплокомуненерго». Задля ефективнішої роботи комунальне підприємство співпрацює з балансоутримувачами будинків.

«Коли весь будинок не отримує тепла, наша система показує це, і ми одразу реагуємо. Але у разі, коли неправильно працюють внутрішні мережі, у вашій квартирі холодно в той час, як у сусідів тепло, звертатись потрібно до керуючих компаній, ВЖРЕПів та ОСББ», - нагадують у компанії.

Нагадаємо, до 23 жовтня 2018 року ремонтні бригади мали замінити теплотрасу в яру біля старообрядного кладовища у мікрорайоні Сурина гора в Житомирі, а до 24 жовтня – подати тепло по вулиці Маликова, 8, 12 і 16. Чому затягнулися роботи, читайте тут. 27 жовтня мікрорайон Маликова в Житомирі частково підключили до тепла. На виконкомі 7 листопада 2018 мер Житомира дав один день тепловикам і керуючим компаніям для звіту про тепло в кожному проблемному будинку.Станом на 12 листопада 2018 проблеми з теплом залишалися по двох будинках на вулиці Шевченка.

Як повідомляв Житомир.info, 19 грудня 2018 року виконком мінімальною кількістю голосів підвищив тарифи на тепло для житомирян ще на 18%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тепло опалення «Житомиртеплокомуненерго»  
Матеріали по темі