Події

​Переселенці скаржаться на холод у санаторії в Житомирській області, головний лікар вважає такі заяви помстою

28 December 2018, 09:57

80-річний художник із Луганська Віктор Журавльов замерзає у санаторії в Коростишеві Житомирської області, де він живе ще з 150 переселенцями.

У цьому йдеться в сюжеті ТСН від 27 грудня.

«У кімнаті, яку йому дали, немає опалення. Фото, де змерзлий чоловік лежить на ліжку у верхньому одязі під намальованою ним картиною, у соцмережу виклала його «колега по нещастю» пані Раїса. Вона зайшла в кімнату до пенсіонера і жахнулася – той у шапці й рукавицях, закляк від холоду. Жінка викликала поліцію», - йдеться в сюжеті.

Корпус, у який переселили луганчан після окупації їх міста, не ремонтувався з радянських часів, а опалення немає взагалі. 12 днів тому кімнату художника відрізали від електрики. Художник переконаний – це помста головного лікаря санаторію за скаргу на нелюдські умови проживання. Сам головний лікар переконує – усе це не більше, ніж інсценування, а в електрощитку згоріла проводка.

Деталі в сюжеті ТСН:


Нагадаємо, у Коростишеві переселенці живуть у санаторії «Тетерів» з 2014 року. У 2015 вони скаржилися на погане харчування, однак відмовилися від запропонованого житла у селах Житомирської області. У 2016-му «Житомиробленерго» заявило про борг закладу у 600 тис. грн за електроенергію.

Наприкінці 2017 року Житомирська ОДА повідомляла, що ситуація в санаторії «Тетерів» незмінна – переселенці проживають і ні за що не платять.

Станом на жовтень 2018 року в санаторії «Тетерів» проживали 154 переселенці, і з червня 2018 року установа не отримує фінансової допомоги з обласного бюджету.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: санаторій переселенець холод  
Матеріали по темі