Влада

У Житомирській міськраді обіцяють відремонтувати аварійну спортзалу в школі №32, як тільки будуть кошти

4 January 2019, 12:05

Житомиряни просять відремонтувати аварійну спортзалу в школі №32, у міській раді кажуть, що за умови наявності фінансування міською радою будуть вчинені дії, спрямовані на закупівлю відповідних проектних та будівельних робіт.

Про це йдеться у відповіді заступника мера Житомира Вікторії Краснопір на петицію «Спортзал для ЗОШ №32».

На сайті електронних петицій Житомирської мерії є звернення, яке було стовідсотково підтримано і набрало більше 250 голосів.

Петиція Анни Бойченко 12 листопада 2018 року була опублікована на сайті Житомирської мерії та вже 20 грудня набрала необхідну кількість голосів.

«Я мати учня, що навчається в ЗОШ №32, хочу привернути увагу до проблеми цього навчального закладу. Це дуже гарна школа. Проте є актуальна проблема – аварійна спортзала. Було дуже багато звернень, петицій та обіцянок щодо побудови нової спортзали для школи № 32. Чомусь все залишається незмінним. Будівлю старої зали визнано аварійною. Учням нема де займатися спортом. Діти мріють про велику спортзалу та спортивні гуртки. Директор цієї школи Слободянюк Олена Михайлівна неодноразово зверталася з проханням до міської ради, пообіцяли виділити кошти після будівництва 3 гімназії. Проте знову тиша. Будь ласка, почуйте прохання. Допоможіть нашим дітям реалізувати права, прописані Конституцією України, на зайняття фізкультурою та ведення здорового способу життя», - зазначається у тексті петиції.

«За результатами розгляду електронної петиції №2018-№993 щодо будівництва спортивної зали загальноосвітньої школи №32 у місті Житомирі повідомляємо таке. Передумовою будівництва та/або виконання відповідних будівельних робіт є розробка проектно-кошторисної документації. Однак для розробки проектно-кошторисної документації необхідні: містобудівні умови та обмеження; результати геодезичних та геологічних вишукувань; інформація про земельну ділянку, на якій доцільно та можливо збудувати спортивну залу; розрахунок орієнтовної кількості учнів, вчителів та обслуговуючого персоналу; встановлення гранично допустимих параметрів забудови, умов ув'язки архітектурно-планувального та об’ємно-просторового рішення; встановлення необхідності створення нової чи підключення до існуючої системи обслуговування інженерних комунікацій тощо.

Так, 18.12.2018 до міської цільової програми «Будівництво (реконструкція, капітальний ремонт) об’єктів комунальної власності м. Житомира на 2018 – 2020 роки» на 2019 рік, серед іншого, включено захід з розробки проектно-кошторисної документації на спорудження об'єкта: «Будівництво спортивної зали загальноосвітньої школи №32 за адресою: м. Житомир, вул. Чуднівська, 48». За умови наявності фінансування вказаного вище заходу Житомирською міською радою та її виконавчими органами будуть вчинені дії, спрямовані на закупівлю відповідних проектних та будівельних робіт», - йдеться у відповіді на петицію.

Як повідомляв Житомир.info, будівля спортзалу школи №10 була у списку об’єктів, на капремонт яких у 2017 році виділялися кошти з бюджету розвитку. 1 березня 2018 року, на сесії Житомирської міської ради депутати проголосували за виділення мільйона гривень на спортзал у ЗОШ №10. В квітні Олександр Величко розповідав, що будівництво триває вже півтора роки, залишилося виконати внутрішні роботи, але з грудня 2017 року почали відбуватись дивні речі: підрядник припинив роботи, чиновники з УКБ вирішили розірвати з ним договір. Втім, директор школи наголошував: ситуація нібито вирівнюється, і він виказував надію, що до 1 вересня 2018 року зала буде готова до експлуатації. В червні стало відомо, що спортзал у житомирській школі №10 не можуть добудувати, тому що підрядник ховається. Станом на 21 серпня 2018 року підрядник і досі не закінчив роботи по будівництву спортзалу школи №10, що знаходиться по вулиці Київське шосе, 37. Навіть більше: він переховується та не виходить на зв’язок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Краснопір петиція школа спортзал  
Матеріали по темі