Економіка

Яка ситуація у Житомирській області з оснащенням будівель тепловими лічильниками

9 January 2019, 16:59

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства оприлюднило інформацію про оснащення будинків приладами обліку теплової енергії станом на грудень 2018 року.

Матеріал опублікований на сайті Мінрегіону 8 січня.

«Лідерами за кількістю оснащених житлових будівель вузлами комерційного обліку теплової енергії є Черкаська, Миколаївська, Вінницька області. Середній показник оснащеності вузлами комерційного обліку – 72,5%. Найгірші показники демонструють Луганська, Тернопільська, Кіровоградська області (Закарпатська область – в переважній більшості міст відсутнє централізоване опалення)», - інформує міністерство.

Показник Житомирської області – 61,7%.

Уточнюється, що до житлових будівель належать будинки одноквартирні, будинки з двома та більше квартирами як масової, так і індивідуальної забудови, а також гуртожитки.

«Лідерами за кількістю оснащених нежитлових будівель вузлами комерційного обліку теплової енергії є Миколаївська область. Середній показник оснащеності вузлами комерційного обліку – 78,4%. Найгірші показники демонструють – Житомирська та Київська області», - інформує Мінрегіон.

До нежитлових будівель відносять готелі, ресторани та подібні будівлі; будівлі офісні, торговельні; будівлі транспорту та засобів зв'язку; будівлі промислові та склади; будівлі для публічних виступів, закладів освітнього, медичного та оздоровчого призначення; будівлі нежитлові інші (буділі сільськогосподарського призначення, для культової та релігійної діяльності, в'язниці, армійські казарми та ін.).

Загалом по Україні оснащено вузлами комерційного обліку теплової енергії 77,5% житлових будівель та 77,7% нежитлових будівель.

Як повідомляв Житомир.info, в грудні 2017 року Житомирська ОДА повідомляла, що в області вже встановили 810 лічильників обліку теплової енергії, що становить 53% від загальної кількості будинків із централізованим теплопостачанням. На засідання міськвиконкому 17 жовтня 2018 року керівник КП «Житомиртеплокомуненрего» говорив, що в обласному центрі вже встановили 680 працюючих лічильників тепла.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мінрегіон лічильник тепло  
Матеріали по темі