Місто

УАШ розповіло, хто має чистити від снігу тротуари житомирських вулиць

18 January 2019, 12:59

Прибирання придомових територій та проїздів не відноситься до компетенції комунального підприємства «Управління автошляхів» Житомирської міськради.

Про це 18 січня у фейсбук нагадало КП «УАШ».

«Для того, щоб частково дати відповідь на чисельні нарікання по прибиранню тротуарів у зимовий період, надаємо наступну інформацію. Наше підприємство є баласоутримувачем автошляхів та прилеглих до них тротуарів, на території міста Житомир. Придомові території та внутрішньоквартальні проїзди не відносяться до нашої компетенції. Це зона відповідальності управляючих компаній, ОСББ, житлових кооперативів, тощо», - інформує КП «УАШ».

Якщо з автошляхами управління переважно справляється завдяки наявній техніці, то з прибиранням тротуарів все складніше, зауважує КП. Робочих рук і малої техніки, яка може працювати по тротуарах, замало для всього міста, тому з 2017 року УАШ оголошує тендери з прибирання тротуарів.

«Загальна площа в кількості 680795 кв. м була поділена на сектори та запропонована на конкурси. У 2017-18 роках переможцями були в основному приватні ВЖРЕПИ та управляючі компанії, що мали в своєму штаті відповідну кількість двірників та прибиральної техніки. На сьогодні підписані та діють договори на прибирання тротуарів із наступними компаніями: ПП ВЖРЕП №8, №9, №15, управляюча компанія «Коменерго» та управляюча компанія «Полісся» (виділено редакцією). Території, за які вони відповідають, та вартість робіт можна подивитись на порталі ProZorro», - повідомляє УАШ і публікує таблиці, де видно, які компанії на яких тротуарах мають прибирати.

Нагадаємо, за прибирання тротуарів від льоду в листопаді-грудні 2018 УАШ заплатило ВЖРЕПу №15 100 тисяч гривень, а приватний ЖЕК №8 члена виконкому Світлани Півоварової переміг у тендері на 1,2 млн грн, які заплатять за півроку прибирання тротуарів 14 вулиць.

Як повідомляв Житомир.info, 25 грудня 2018 УАШ поінформувало про те, що під час ожеледиці пішохідну Михайлівську та тротуари центральних вулиць обробляють бішофітом, а вже наступного дня, 26 грудня, до травмпунктів Житомира звернулись майже 60 осіб з травмами, отриманими під час падіння. Усього за 26 днів грудня 2018 року на слизьких житомирських тротуарах травмувалася майже тисяча людей. Приписи за неприбрані тротуари складає інспекція з благоустрою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тротуар прибирання УАШ  
Матеріали по темі