Події

​За рік на чиновників Житомирської області склали 313 протоколів за порушення законодавства про корупцію

21 January 2019, 17:45

У 2018 році на чиновників у Житомирській області склали 313 протоколів про корупцію, з них 292 – за несвоєчасно подані декларації.

Про це повідомляє управління захисту економіки в Житомирській області Нацполіції.

«Працівники управління захисту економіки в Житомирській області не лише контролюють дотримання посадовцями законодавчих норм та вимог у різних сферах їх діяльності, а й проводять систематичні заходи із встановлення порушників законодавства у сфері запобігання корупції. Так, протягом 2018 року складено 313 протоколів про корупцію на 294 осіб, що вчинили правопорушення, пов’язані з корупцією, за які передбачена адміністративна відповідальність», - йдеться у повідомленні.

За інформацією обласного управління захисту економіки, протоколи про вчинення адміністративного правопорушення разом з матеріалами перевірок направлено на розгляд до судів області.

«Суб’єктами адміністративної відповідальності стали чиновники різних рівнів та посад. Серед порушників антикорупційного законодавства, задокументованих працівниками УЗЕ – голова районної державної адміністрації; голова міської ради; судді; працівники правоохоронних органів; депутати обласних, міських та селищних рад; посадовці обласної і районних державних адміністрацій та інші», - повідомили в УЗЕ в області.

Найбільше виявлено порушень - 292, пов’язаних зі несвоєчасним поданням декларацій (ст. 172-6 КУпАП «Порушення вимог фінансового контролю»), у 21 випадках було задокументовано наявність конфлікту інтересів (ст. 172-7 КУпАП «Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів»).

Упродовж минулого року судами розглянуто 264 протоколів та стягнуто штрафів на суму 80,7 тисяч гривень.

За які корупційні дії судили депутатів Житомирської міської ради в 2018 році читайте тут.

Як повідомляв Житомир.info, НАЗК перевірить декларації секретаря Житомирської міської ради Наталії Чиж.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: корупція чиновник УЗЕ поліція декларація конфлікт інтересів штраф  
Матеріали по темі