Здоров'я

​Житомирський перинатальний центр – один із закладів, де міжнародні експерти проведуть тренінги для лікарів

28 January 2019, 17:03

Кращі європейські фахівці на базі Житомирського обласного перинатального центру проводитимуть міжнародні тренінги з надання неонатологічної допомоги.

Про це 28 січня Житомир.info повідомив прес-центру правління охорони здоров"я Житомирської облдержадміністрації.

«Міністерство охорони здоров’я України підписало Меморандум про взаєморозуміння і співпрацю з Фундацією медичної допомоги дітям (Children’s MedicalCare Foundation), метою якого є підвищення рівня надання неонатологічної допомоги в Україні. Урамках реалізаціїМеморандумуупродовж вересня 2017 року – жовтня 2018 року було проведеноаналіз закладів охорони здоров’я України, в яких виходжуються передчасно народжені діти», - поінформував прес-центр.

Експертами Фундації медичної допомоги дітям були обрані такі три заклади:

  • перинатальний центр м. Києва;
  • КУ «Житомирський обласний перинатальний центр» Житомирської обласної ради;
  • Харківський регіональний перинатальний центр Харківської обласної ради.

«Ці заклади обрані для створення на їх базі тренінгових центрів з метою проведення міжнародними експертами тренінгів для лікарів-неонатологів, лікарів-анестезіологів дитячих, медичних сестер відділень для новонароджених, а також розробки та впровадження Концепції розвитку неонатологічної служби», - йдеться у повідомленні.

За словами головного лікаря Житомирського обласного перинатального центру Юрія Вайсберга, проведення тренінгів для спеціалістів неонатологічної служби дасть можливість впроваджувати світові стандарти наданнянеонатологічної служби, покращувати якість виходжування недоношених дітей, зменшувати малюкову захворюваність та летальність.

Нагадаємо, у 2017 році в Житомирському обласному перинатальному центрі народилися 66 пар двійнят та 3 трійні, а в червні 2018 року в Центрі відкрили оновлене пологове відділення.

Як повідомляв Житомир.info, у 2019 році зміниться прожитковий мінімум на одну особу та розміри деяких видів державної допомоги, однак допомога при народженні дитини залишиться на тому ж рівні, що й минулого та три позаминулих роки. У перший день нового 2019 року у пологових відділеннях Житомира народилося 12 немовлят – порівну хлопчиків і дівчаток.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: перинатальний центр дитина новонароджений  
Матеріали по темі