Суспільство

Житомирянин змушений був сплатити дітям понад 100 тис. грн аліментів, щоб виїхати за кордон

29 January 2019, 09:32

У Житомирі батько двох дітей примусово сплатив заборговані аліменти, а на додачу – ще й штраф.

Про це 29 січня поінформувала прес-служба головного територіального управління юстиції у Житомирській області.

Понад 10 років житель Житомира не сплачував своїм двом дітям аліментів. Вірніше, сплачував дуже небагато і нерегулярно, офіційно ніде не працював. Виросли і вже стали повнолітніми сини, «виріс» до 75 тисяч гривень і борг з аліментів.

«Тільки з появою нових законів #ЧужихДітейНеБуває у державних виконавців Богунського відділу державної виконавчої служби м. Житомир Головного територіального управління юстиції у Житомирській області, зрештою, з’явилася можливість примусового впливу на горе-батька. Боржнику було винесено постанову про арешт його майна, усі чотири вмотивовані постанови про встановлення тимчасових, до повного погашення боргу, обмежень: у праві керувати транспортними засобами, полювати, користуватися зброєю та виїздити за кордон Остання заборона особливо засмутила боржника, який вже пакував валізи», – інформують в управлінні юстиції та зазначають, що норма другого пакету закону #ЧужихДітейНеБуває, якою запроваджено штрафні санкції для злісних неплатників аліментів, остаточно переконала батька: заборговане треба повертати. Тож він не лише сплатив своїм синам аліментну заборгованість, а й штраф у розмірі 50 відсотків від цієї суми – додатково понад 37 тисяч гривень. Тобто, усього чоловік віддав свої дітям понад 112 тис. грн..

Як повідомляв Житомир.info, упродовж 2018 року органи державної виконавчої служби Житомирської області стягнули на користь дітей понад 345,5 мільйонів гривень. Крім того, майже 600 тисяч гривень – саме завдяки додатковим штрафним санкціям за тривалу несплату аліментів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аліменти боржник заборгованість юстиція  
Матеріали по темі