Події

​У Житомирі колишньому керівнику «Зеленбуду» за службову недбалість загрожує до 5 років позбавлення волі

29 January 2019, 10:49

Керівника комунального підприємства Житомирської міськради та директора білоцерківського товариства підозрюють у заволодінні бюджетними коштами на суму 780 тисяч гривень.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Житомирської області.

«Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом службової недбалості керівника комунального підприємства, а також складання службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів та заволодіння нею чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, в особливо великому розмірі», - йдеться у повідомленні.

У понеділок, 28 січня 2019 року, за погодженням із процесуальним прокурором, керівнику одного із комунальних підприємств Житомирської міськради повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (Службова недбалість, якщо вона спричинила тяжкі наслідки: карається позбавленням волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 100 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого – ред).

Посадовця підозрюють у тому, що він, не перевіривши факт поставки спеціального автомобіля з поливальним обладнанням для прибирання вулиць, перерахував 780 тисяч гривень бюджетних коштів на рахунок приватного товариства.

Ще одному фігуранту кримінального провадження – директору ТОВ, що у м. Біла Церква Київської області, 24.01.2019 повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень за ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1ст. 366 КК України (Службове підроблення).

Йдеться про те, що директор цього товариства, зловживаючи своїм службовим становищем, під приводом виконання договору постачання зазначеного спецавтомобіля, скориставшись недбалим ставленням до виконання своїх службових обов'язків керівника комунального підприємства Житомирської міської ради, заволоділа грошовими коштами на загальну суму 780 000 гривень, які були перераховані товариству.

«Незаконну оборудку зловмисників викрито завдяки спільним скоординованим діям прокуратури Житомирської області, слідчого управління Головного управління Нацполіції в області та Управління захисту економіки в області ДЗЕ Нацполіції України. Наразі у кримінальному провадженні триває досудове розслідування, яке проводить Головне управління Нацполіції в області», - повідомили в прокуратурі.

Нагадаємо, 8 листопада 2016 року слідчим управлінням ГУНП в області було відкрите кримінальне провадження, приводом якого стали результати перевірки діяльності КП «Зеленбуд» протягом періоду з 1 січня 2014 року по 31 липня 2016 року, яка виявила численні порушення. Результати цієї перевірки, за словами мера Житомира Сергія Сухомлина, були надані до прокуратури.

У лютому 2018 року Житомир.info повідомляв про те, що за результатами перевірки житомирського КП «Зеленбуд» триває слідство: Корольовський райсуд надав слідчим ГУНП в області тимчасовий доступ до банківських документів.


Скрін з ухвали Корольовського райсуду м. Житомира від 14 травня 2018 року

Як повідомляв Житомир.info, до серпня 2016 року керівником КП «Зеленбуд» був Дев’ятко Валерій Федорович, який 5 серпня 2016 року звільнився за власним бажанням у зв’язку з виходом на пенсію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура суд Зеленбуд Дев'ятко службова недбалість  
Матеріали по темі