Влада

​З лютого в пакунку малюка буде ще більше речей, - Житомирська ОДА

31 January 2019, 09:16

30 січня Міністерство соціальної політики України анонсувало, що вже з лютого пакунки малюка змінять свій склад.

Про це 31 січня повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

«Безкоштовна одноразова натуральна допомога – пакунок малюка – видається батькам новонароджених дітей від вересня 2018 року. Так на Житомирщині вже отримали для своїх діток понад 4 тисячі пакунків малюка. Сьогодні, 30 січня, Міністерство соціальної політики України анонсувало, що вже з наступного місяця пакунки малюка змінять свій склад», - інформує ОДА.

За інформацією департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА, з вересня по грудень 2018 року в області видали 3368 пакунків малюка, і станом на 30 січня 2019 року ще 818 нових жителів Житомирщини забезпечені такими дитячими наборами.

Загалом, від початку дії ініціативи Уряду (з вересня 2018) в області видали 4186 пакунків малюка. Такі набори містять дитячі речі, предмети гігієни для дітей та породіллі, ковдру, матрац, іграшки та інші необхідні речі для догляду за дитиною в перший час. Також до пакунку малюка вкладали інформаційні матеріали для молодих батьків.

У Міністерстві соціальної політики України 30 січня 2019 року повідомили, що перелік речей, що входив до пакунку малюка, з лютого цього року буде розширений (виділено редакцією).

«Пакунок малюка» формувався на основі опитування молодих мам, а перелік речей буде розширено з лютого 2019 року», - інформує сайт Мінсоцполітики.

«Передбачається, що на 2019 рік до Житомирщини надійде 11 тисяч пакунків малюка для новонароджених дітей у цьому році. За повідомленням інформаційно-аналітичного центру управління охорони здоров’я ОДА, у 2018 році в області народилося 10 766 малюків», - інформує ОДА.

Як повідомляв Житомир.info, у «пакунку малюка», який видають породіллям, є 25 необхідних речей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пакунок малюка дитина новонароджений ОДА  
Матеріали по темі