Місто

​Підозрюваний у замаху на вбивство житель Нікополя проігнорував судове засідання у Житомирі

1 February 2019, 13:56

Ян Яцишин, якого підозрюють у причетності до замаху на вбивство, не з’явився на засідання апеляційного суду 1 лютого 2019 року. Прокурор клопотала про арешт Яцишина і привід його у зал суду.

Натомість захисник переконана: органи досудового слідства не повідомили її підзахисного про час та місце засідання.

«Із усіх допитів допитаний тільки один свідок, який проживає на Грушевського 122, який повідомив, що він не бачив Яцишина з середини 2018 року. Тобто, з того моменту, коли він був фактично затриманий. Будь-яких інших даних про те, чи він з'явився чи не з'являвся за даною адресою, інших свідків чи сусідів за вулицею Металургів, чи вулицею Грушевського не допитано. І жодних даних про них не надали. Допитано усього три свідки - лікарі, які підтверджують те, що він перебував в той період у неврологічному відділенні. Доказів того, що він не проживає за адресою Грушевського 120 в місті слідство не надало, і я вважаю, що органами досудового слідства не здійснено ніякого приводу і навіть не здійснено перевірки його місця проживання», - каже захисник Тетяна Невмержицька.


Після заслуховування сторін судді вирушили до дорадчої кімнати і через кілька хвилин оголосили своє рішення: клопотання прокурора задовольнити частково.

«Колегія суддів постановила: розгляд кримінального провадження відкласти на 11 лютого на 14 годину. Яцишина Яна Олеговича доставити приводом органами внутрішніх справ в зал судового засідання», - зачитав суддя апеляційного суду Житомирської області Ярослав Слісарчук.

Тож наступне судове засідання у цій справі має відбутися 11 лютого о 14 годині.

Нагадаємо, 27 грудня 2018 року Житомирський апеляційного суд звільнив з-під варти Яна Яцишина, бо було встановлено, що підозрюваний з 22 грудня 2018 року, тобто понад шість діб, незаконно утримувався під вартою працівниками поліції й був позбавлений права на захист. У зв’язку з цим суд, на виконання вимог закону, звільнив Яцишина з-під варти в залі судового засідання.

Як повідомляв Житомир.info, 22 липня 2018 року біля Оліївки невідомі особи обстріляли автомобіль, вогнепальне поранення отримала пасажирка автомобіля, 46-річна киянка. За вказаним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 15 (Замах на вчинення злочину) та ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Було встановлено, що підозрювані в цих злочинах – мешканці Дніпропетровської області і належать до однієї з найбільших злочинних організацій, що діють на території України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Яцишин Нікополь замах на вбивство суд Оліївка  
Матеріали по темі