Економіка

​За рік жителям Житомирської області повернули 370 тис. грн зайво нарахованої плати за компослуги

4 February 2019, 14:16

Протягом 2018 року завдяки діяльності сектору контролю за регульованими цінами ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області споживачам комунальних послуг повернули зайво нараховану плату на суму 369,7 тис. грн.

Про це повідомляє прес-служба ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області.

«На підставі обґрунтованих звернень громадян про порушення суб’єктами господарювання їх законних прав, а також на офіційні звернення юридичних осіб, фахівцями сектору контролю за регульованими цінами, здійснювались позапланові заходи державного нагляду (контролю). За 2018р. проведено 17 перевірок, в результаті спеціалістами сектору було виявлено численні порушення законодавства при формуванні, встановленні та застосуванні державних регульованих цін (тарифів) у сфері житлово – комунальних послуг. Як наслідок, споживачам повернуто зайво нараховану плату в сумі 369,7 тис. грн, зменшено необґрунтоване бюджетне фінансування по пільгам і субсидіям на суму 262,8тис.грн та попереджено обрахування споживачів у розрахунку на рік в сумі 3,1 млн.грн», - йдеться у повідомленні Держпродспоживслужби в області.

Про факти виявлених порушень Держпродспоживслужба інформує органи місцевого самоврядування і зобов’язує на рівні наданих повноважень призупинити застосування і дію економічно–необґрунтованих тарифів.

«Як наслідок, за результатами проведених заходів, органами місцевого самоврядування було прийнято три рішення щодо корегування тарифів на комунальні послуги, шляхом зменшення вартості послуг, тим самим призупинено дію застосування економічно–необґрунтованих тарифів на комунальні послуги», - інформує прес-служба управління.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році в Житомирській області споживач довів, що підприємство завищувало тариф на комунальні послуги, та повернув зайво нараховані кошти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: компослуги тариф Держпроспоживслужби  
Матеріали по темі