Економіка

​Житомирський облавтодор «стабільно» боргує своїм філіям зарплату за 3 місяці, але на якість робіт це не впливає, - керівник

8 February 2019, 15:34

Заборгованість ДП «Житомирський облавтодор» Державної акціонерної компанії «Автомобільні дороги України» перед працівниками своїх районних філій складає близько 3 місяців.

Про це на брифінгу в Службі автодоріг у Житомирській області 8 лютого сказав директор ДП «Житомирський облавтодор» Олександр Мельниченко.

«Там постійна заборгованість, зараз десь до 3 місяців. Вона частково гаситься і знову «набігає». Коли ми отримуємо кошти, ми повинні гасити не лише заборгованість. Частина іде на податки, частина на матеріали, пальне, і так далі. Неодноразово говорилось, що ці борги сформувалися внаслідок діяльності підприємства за минулі роки, це наше неприємне «надбання», яке перейшло нам у спадок. І в таких умовах ми вимушені працювати», - поскаржився керівник.

На запитання, чи впливає невиплата зарплат на якість роботи дорожників, відповів заступник начальника Служби автомобільних доріг у Житомирській області Андрій Золотько.

«Неякісно виконані підрядником роботи замовник (Служба автодоріг, ред.) не приймає. Можна зробити як хочеш, але робота не буде оплачена», - сказав посадовець, після чого керівник облавтодору зазначив: своєчасна виплата зарплати і її розмір не завжди є показником якісної роботи.

Щодо контролю за якістю дорожніх робіт Андрій Золотько зауважив, що, крім лабораторії САД, якість контролює також Державне підприємство «Центр науково-технічного супроводу дорожніх робіт та сертифікації дорожньої продукції» (ДП «Дорцентр»).

«Для контролю якості раніше виконаних ремонтів ми маємо свою лабораторію і відділ технагляду. Крім того, Укравтодор уклав договір з незалежним ДП «Дорцентр», який перевіряє якість виконаного ремонту 2016-х, 17-х і 18-х років по гарантійному терміну», - сказав посадовець.

За його даними, в 2018 році на ремонті 90 тисяч квадратних метрів дорожнього покриття в Житомирській області недоліки склали 2-3 кв. м, і підрядник їх усунув.

Нагадаємо, на початок лютого 2019 року ДП «Житомирський облавтодор» боргує своїм працівникам більше 400 тис. грн заробітної плати.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2018 року дорожники вийшли на блокування траси Київ-Чоп у Пулинському районі, протестуючи проти заборгованості. Люди не отримували зарплати з березня 2018. Люди обіцяли знову перекрити трасу, якщо з ними не розрахуються до кінця тижня. У зв’язку з цими подіями перший заступник начальника САД у Житомирській області Сергій Заїка розповідав, що Служба автодоріг не має відношення до заборгованості і вчасно розраховується з обласним автодором за замовлені ремонти.

На брифінгу в САД 8 лютого 2019 було озвучено, що на даний час на міжнародних трасах Житомирської області працює близько 10 бригад, які проводять першочерговий ямковий ремонт найбільш уражених ділянок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облавтодор заборгованість зарплата САД  
Матеріали по темі