Економіка

Київська фірма купила на аукціоні за 10,5 млн грн спецдозвіл на вивчення та експлуатацію рудопрояву в Житомирській області

13 February 2019, 14:20

Державна служба геології та надр продала ТОВ «Кольормет України» спеціальний дозвіл на геологічне вивчення та дослідну експлуатацію Прутівського рудопрояву (Житомирська область) з вмістом сульфідноміднонікелевих руд за 10,537 млн грн.

Про це 13 лютого повідомляє прес-служба Держгеонадр.

«Спецдозвіл був проданий на останньому голосовому аукціоні. Початкова вартість спецдозволу становила 9,737 млн грн. Таким чином, вартість спецдозволу виросла на 8,2%, або на 0,8 млн грн. За спецдозвіл змагалося дві компанії – «Кольормет України» та ТОВ «Руд Інвестіум». В коментарі компанія переможець «Кольормет України» відмітила інтерес до видобутку нікелю для забезпечення авіабудування та виробництва акумуляторів електрокарів», - йдеться у повідомленні

Прутівський рудопрояв розташований на території Романівського, Пулинського та Баранівського районів Житомирської області, площа – 15 кв.м.

Довідка Держгеонадр: На даний момент, на світовому ринку спостерігається високий попит на нікель у зв’язку з ростом його використання для виготовлення акумуляторів електрокарів. Провідними країнами, які видобувають нікелеві руди є Австралія, Філліпіни, Росія та інші.

Згідно реєстру, ТОВ «Кольормет України» зареєстроване в Києві 4 липня 2016 року, її кінцевим бенефіціарним власником та керівником є Гарбуз Марина Євгенівна. Уставний капітал – 16 млн грн. ТОВ «Руд Інвестіум» зареєстроване в Києві 15 листопада 2018 року, засновник та керівник – житель Харкова Заруцький Володимир Васильович. Розмір статутного капіталу – 10 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, Житомирська обласна рада 23 лютого 2017 року відмовила у погодженні продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки сульфідних мідно-нікелевих руд Прутівського рудопрояву площею 1500 га, а в листопаді цього ж року погодження надала.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держгеонадра аукціон родовище руда  
Матеріали по темі