Місто

У центрі Житомира зносять корпус колишнього заводу «Електровимірювач»

15 February 2019, 17:13

У Житомирі на вулиці Перемоги, 10 проводять демонтаж будівлі – одного з корпусів колишнього заводу «Електровимірювач».

Замовник робіт – ТОВ «ОЛДІ-Житомир», виконавець – ТОВ «РемБудЕкспрес».

Станом на 15 лютого вже зняли дах і розібрали верхній поверх чотирьохповерхової будівлі.

Нагадаємо, восени 2018 року товариство з обмеженою відповідальністю «ОЛДІ-Житомир» купило частину приміщень колишнього заводу «Електровимірювач». А вже 14 листопада виник перший конфлікт з новими власниками, які хотіли зробити проїзд до своєї території: працівники ПрАТ «Електровимірювач» протестували проти встановлення паркана, нарікаючи, що через «ОЛДІ» у них виникають проблеми з електрикою. Ввечері 22 грудня знову стався конфлікт, коли техніка почала руйнувати металевий ангар, який знаходився на спірній земельній ділянці. Працівники поліції, які приїхали на виклик, припинили роботу техніки, а відповідні відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 356 ККУ «Самоправство».

З січня 2019 року Господарський суд Житомирської області розглядає позов ТОВ «ОЛДІ-Житомир» до ПрАТ «Електровимірювач» з вимогою усунути перешкоди в користуванні земельною ділянкою шляхом знесення будівель і споруд. Ухвалою від 12 лютого 2019 року на 13 березня призначене підготовче засідання у цій справі.

До речі, 12 лютого на сайті міської ради з’явився проект рішення сесії «Про надання юридичним особам дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок»: ТОВ «ОЛДІ-Житомир» планують відмовити в наданні дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,09 га на вул. Перемоги, 10, бо «на земельній ділянці розміщений об’єкт нерухомого майна, що не належить заявнику».

Як повідомляв Житомир.info, в жовтні 2016 року на вул. Вітрука відкрився оновлений будівельний супермаркет «ОЛДІ», а в липні 2017 року на вул.Вітрука, 9-б, де до цього був «ОЛДІ», відкрили гіпермаркет меблів «ROLF».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОЛДІ "Електровимірювач" демонтаж будівля суд  
Матеріали по темі