Події

Начальник ГУНП у Житомирській області розповів про вбивцю двох жінок: Він один скоїв цей злочин і скоїв його свідомо

25 February 2019, 14:52

25 лютого під час брифінгу начальник ГУНП у Житомирській області Вячеслав Печененко розповів деталі затримання підозрюваного у вбивстві двох жінок, яке сталося 16 лютого на околиці Житомира. За словами керівника обласного управління поліції, щоб знайти підозрюваного, правоохоронцям знадобився майже тиждень.

«Почнемо із затримання вбивці. Це не просто слова, не ймовірного. Безпосередньо зібраними доказами, проведеним слідчим експериментом та усіма речовими доказами стовідсотково підтверджується причетність місцевого жителя 1993 року народження до скоєння 16 лютого вбивства двох житомирянок, матері і доньки 1977 та 1997 року народження. Чому ми кажемо про вбивство? Тому що попередньо, із його слів та з усіх даних, ми розуміємо, що він до цього вбивства готувався. За його ж свідченнями, він вночі переховувався в сараї, який був неподалік, в прибудинковому приміщенні. Вранці, коли мати, яка загинула перша, зайшла в цей сарай, він вбив її металевим прутом. Після цього на крики вискочила дочка. Він почав бити її прутом на вулиці, вона заскочила до хати і там він її зарізав вже ножем. В його рюкзаку був запасний одяг, після цього він одразу переодягнувся, щоб змінити свої зовнішні дані. Бо коли він вибігав з подвір’я, його бачили свідки. І ховався він у найближчих дачних кооперативах», - розповідає Вячеслав Печененко.

Загалом пошуки підозрюваного тривали близько тижня, оскільки молодик постійно змінював місце свого переховування. Правоохоронці кілька разів відслідковували зняття готівки в банкоматі з його карти, а також отримували повідомлення від випадкових свідків, які помічали молодого чоловіка.

«Чому ми так довго його шукали, більш як 6 днів, тому що дуже великий обсяг дачних будинків, де він переховувався. Спочатку в одному, потім в іншому. Інколи він виходив на вулицю, купляв поїсти, знімав гроші. Поки нам доходила інформація про втручання в банкомат, тобто інформація про зняття коштів або свідчення, що його бачили, ми просто своєчасно не встигали його раніше затримати. Але завдяки роботі наших оперативників його затримали в місті Житомирі. Його взяли під варту, одразу оголосили підозру, провели слідчий експеримент, де він показав що, де і як він робив», - каже керівник обласної поліції.


Нині правоохоронці не розголошують усіх деталей слідства, але кажуть: докази, зібрані оперативниками, є доволі вагомими. Мотивами скоєння цього злочину у поліції називають ревнощі.

«Сказати, що він має якісь психічні відхилення? Звісно, таке подвійне вбивство - це вже ненормально. Але всі його розповіді, всі свідчення вони осмислені. Скажімо так, поки що ми не можемо розкрити всі деталі слідства, бо воно ще триває і матеріали готуються до передачі в суд, але дещо він документував, я маю на увазі свої дії. Можна стовідсотково казати, що він один скоїв цей злочин і скоїв його свідомо. Його версія - він був дуже ревнивий, і ці ревнощі до цієї загиблої дівчини проявилась ще раніше, коли вони їздили з нею на заробітки в Чехію. Він її за всілякими приводами ревнував. І як тільки дізнався, що вона збирається знову їхати на заробітки в Чехію, він не зміг це терпіти і вирішив отак усе закінчити. Як він сам свідчить, вона вночі приходить до нього, і він каже, що вона залишиться із ним назавжди», - розповідає Печененко.

У мережі були опубліковані фотографії затримання, на яких підозрюваний нібито плаче. Начальник ГУНП пояснює ці сльози дією сльозогінних речовин.

«Він намагався вчинити опір, і працівникам поліції довелось застосовувати сльозогінний газ, щоб його вгамувати. Тому на деяких його фотографіях він лежить нібито плаче, то це він плаче від того, що газом задули в обличчя», - каже Вячеслав Печененко.

Нагадаємо, 22 лютого підозрюваному у вбивстві доньки та матері Корольовський районний суд м.Житомира обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення застави.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 16 лютого в оселі на околиці Житомира поліція виявила тіла двох жінок: 41-річної матері та її 21-річної доньки. Поліція оголосила в розшук колишнього хлопця загиблої дівчини – 26-річного житомирянина Василя Подорожнього, якого сусіди бачили на місці злочину. Згодом з’ясувалося, що молодик забив молотком свою колишню подругу, а заодно і її матір, через ревнощі. 22 лютого поліцейські повідомили про затримання 26-річного житомирянина, якого підозрюють у вбивстві дівчини та її матері.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ГУНП вбивство Печененко 
Матеріали по темі