Місто

До Житомирського драмтеатру примчали пожежні автомобілі з сиренами: гасили умовну пожежу

26 February 2019, 09:31

Житомирські вогнеборці відпрацювали порядок дій при ліквідації пожежі в житомирському драмтеатрі.

Про це 25 лютого Житомир.info повідомила прес-служба управління ДСНС України у Житомирській області.

«25 лютого до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на КП «Житомирський академічний український музично-драматичний театр ім. І.Кочерги». З інформації від представників об’єкту встановлено, що пожежа виникла на сцені приміщення. Персонал драмтеатру вже провів евакуацію людей з глядацького залу, відчинив димові люки та ввімкнув автоматичну установку пожежогасіння. Саме так цього ранку розпочались тренувальні тактико-спеціальні навчання з особовим складом чергових караулів пожежно-рятувальних підрозділів Житомирського гарнізону», - інформує прес-служба.

Працівники театру евакуйовують глядачів у безпечні зони та гасять пожежу первинними засобами пожежогасіння. Глядацький зал закрили протипожежною завісою. Орієнтовно встановлено, що площа пожежі близько 300 кв. м.

Відділення вогнеборців, яке першим прибуло до місця виклику, розділилося на ланки газодимозахисної служби по 2 чоловіки, щоб провести пошук постраждалих на сцені, у глядацькому залі та у будівлі. Провівши розвідку в приміщенні, рятувальники виявили 3 постраждалих у глядацькому залі. Їх негайно вивели на свіже повітря та передали медичній службі. Однак одразу ж після цього представник об’єкту повідомив рятувальників, що досі не встановлено місце перебування ще одного співробітника драмтеатру. Рятувальники повторно приступили до пошуків і врешті-решт відшукали умовного зниклого в приміщенні.

В цей же час інше відділення вогнеборців гасить пожежу зі сторони запасного виходу зі сцени. Також прокладено магістральну лінію, подано на гасіння пожежі 2 ствола та ще 1 на захист суміжних приміщень 2-го поверху.

«Прибулому відділенню аварійно-рятувального загону було поставлено завдання – видалення диму, яке вони виконали за допомогою спеціального димовсмоктувача. Силами вогнеборців Житомирського гарнізону умовну пожежу успішно ліквідовано без людських втрат», - йдеться у повідомленні.

Заступник начальника обласного управління Олег Держанівський оцінив проведення навчань на «задовільно». Вогнеборці Житомирського гарнізону перевірили свій рівень готовності ліквідовувати подібні надзвичайні події, а персонал драмтеатру – обізнаність щодо своїх дій.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2018 житомирські вогнеборці успішно ліквідували умовну пожежу в кінотеатрі ТРЦ «Глобал UA».

Інтерв’ю з гендиректором драмтеатру Наталією Ростовою від 21 лютого 2019 читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: умовна пожежа рятувальник драмтеатр  
Матеріали по темі