Місто

У житомирській школі підозрюють розповсюдження інфекції, директор просить Держпродспоживслужбу провести перевірку

28 February 2019, 13:12

28 лютого житомирянину Юрію довелося передчасно забирати свою дитину зі школи через її погане самопочуття. За словами Юрія, останнім часом у ЗОШ № 28, де навчається його дитина, – непоодинокі випадки захворюваності учнів на недуги, пов’язані з розладами травлення.

Про це Житомир.info розповів сам Юрій.

Про ситуацію у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 28 м. Житомира ім. гетьмана Івана Виговського Житомир.info розпитав у заступника директора департаменту освіти міської ради Світлани Ковтуненко. За її словами, значна частина учнів школи хворіють, маючи симптоми, притаманні ротавірусній інфекції.

«Я зараз знаходжуся у школі № 28. Повідомлення нам керівник надав своєчасно, коли кількість відсутніх дітей була більшою, аніж зазвичай. Класні керівники, як завжди, уточнюють, з яких причин дитина не з’явилася: у декого ГРВІ, а у когось – біль у животі, що є симптомами гастроентероколітів (ГЕК) та ротавірусної інфекції. Подібна ситуація у нас була в садочках № 41, № 71, у школі № 23 – позаминулого року там діти захворіли на ГЕК, але після перевірки поставили ротавірусну інфекцію. Як відомо, ротавірусна інфекція супроводжується кишковими розладами. Однак точну причину можна назвати після аналізів. А для того, щоб запобігти розповсюдженню, ми сьогодні приїхали у школу № 28, Яніна Анатоліївна (Глінчевська, директор школи) вже написала лист на ім’я начальника головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області про те, що є випадки захворювання дітей з відповідними симптомами та проханням провести епідрозслідування у навчальному закладі», – близько 12.00 год. 28 лютого повідомила Світлана Ковтуненко.

Вона зазначила, що симптоми недуги мають діти з різних класів.

«Це діти з усієї школи, різні вікові групи: є діти і в 11 класі, і в 10-му, і в 6-му, і в 7-му, в у початковій школі. І це випадок непоодинокий. Серед хворих – і ті, хто харчувалися у школі, і ті, які не харчувалися. Холодна пора не сприяє стрімкому розповсюдженню ротавірусної інфекції, але оскільки температура йде на підйом, то рівень захворюваності може зростати. Зазначу, що основний механізм передачі – фекально-оральний, контактно-побутовий, повітряно-крапельний», – зауважила заступник директора департаменту освіти міської ради.

Світлана Ковтуненко повідомила, що жодних обмежувальних заходів у закладі вводитися не буде.

«Інкубаційний період ротавірусної інфекції – 7 днів. Обмежувальні заходи не вводяться. Заклад працює у нормальному режимі. Однак, якщо санітарна служба виявить щось таке, про що ми не знаємо, тоді будемо приймати рішення», – сказала Світлана Ковтуненко й зазначила, що з інших навчальних закладів міста повідомлень про масові захворювання подібного характеру не надходило.

Як повідомляв Житомир.info, 21 січня 2017 року 13 учнів різних класів Житомирської міської гуманітарної гімназії №23 госпіталізовані з ознаками харчового отруєння. 23 січня стало відомо, що навчання, у гімназії № 23 призупинили на кілька днів – до 30 січня. 24 січня тодішній заступник мера Матвій Хренов назвав причину захворювання учнів. Як виявилося, збудником недуги була рота вірусна інфекція.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа інфекція інфекція Ковтуненко  
Матеріали по темі