Події

​Пожежні «хлопавками» гасили палаючі чагарники у Житомирській області, від яких до села залишалося 50 м

4 March 2019, 09:28

За добу 1 березня вогнеборці Житомирської області ліквідували 10 загорянь сухої рослинності та сміття.

Про це 2 березня повідомив сайт управління ДСНС у Житомирській області.

Зокрема, в Овруцькому районі за допомогою «хлопавок» гасили загоряння сухостою та чагарників на площі близько 3 га.

«2 березня о 14:05 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загорання минулорічного сухостою поблизу с. Ігнатпіль Овруцького району. Через вітряну погоду вогонь швидко розповсюджувався в бік житлових будинків та лісового насадження. На місці події з’ясувалося, що на відкритій території горить суха рослинність та чагарники на площі близько 3 га. Для її гасіння рятувальники застосували «хлопавки» та подавали воду від пожежного автомобіля», - йдеться в повідомленні.

Зусиллями бійців ДСНС та небайдужих селян о 16:00 пожежу вдалося ліквідувати та не допустити її розповсюдження на приватні оселі і ліс, до яких залишалося близько 50 м. Вогнем знищено сухий трав’яний настил та чагарники на площі 3 га. До ліквідації загоряння залучалося 3 рятувальників та 1 одиниця пожежної техніки.

Подібні займання ліквідовані також поблизу населених пунктів Овруцького, Олевського, Коростенського та Житомирського районів, а також в м. Коростень. Загалом вогнем пройдено ще 10,5 га території. До того ж, упродовж доби 1 березня бійці ДСНС двічі залучалися до гасіння сміття на відкритих територіях в с. Малинівка Малинського району та в обласному центрі. Загалом ліквідовано загоряння сміття на площі 200 кв. м.

Рятувальники закликають громадян дотримуватися правил пожежної безпеки під час прибирання присадибних ділянок, не випалювати сухостій та не розводити багаття у вітряну погоду. До займань сухої рослинності нерідко призводить і викинутий на узбіччя недопалок цигарки.

Нагадаємо, за добу 28 лютого рятувальники Житомирської області ліквідували 20 загорянь сухотрав’я, а в Лугинському районі вогонь мало не дістався до сільського цвинтаря.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2015 року в селі Барашівка Житомирського району сталася пожежа на місцевому кладовищі, а в 2016 році подібна ситуація була в селі Мирославль Баранівського району.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа УДСНС чагарник сухотрав'я  
Матеріали по темі