Місто

​Міська комісія доручила перевірити якість питної води у житомирських школах

4 March 2019, 12:30

1 березня на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, на якій розглядалось питання щодо ситуації з груповим захворюванням дітей в ЗОШ №28, було прийнято протокольне доручення протягом березня провести лабораторне дослідження питної води в житомирських школах.

Про це йдеться у протоколі позачергового засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС за номером 8 від 1 березня 2019 року, опублікованому на сайті департаменту освіти Житомирської міської ради.

«Доручити Житомирському міськрайонному відділу ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр» протягом березня провести лабораторне дослідження якості питної води в закладах середньої освіти м. Житомира», - йдеться в протоколі засідання.

У прес-службі ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області Житомир.info розповіли, що станом на 4 березня, результатів бактеріологічних та вірусологічних досліджень щодо встановлення інфекції, яка призвела до групового захворювання в ЗОШ №28, поки немає.

Відомо, що до лікарні звернулось 12 учнів даної школи. Станом на 4 березня, з п’яти хворих, що перебували на стаціонарному лікуванні, виписані додому двоє.

Нагадаємо, з 1 по 7 березня у житомирській школі №28, де кілька дітей поскаржились на кишкові розлади, запровадили карантин.

Станом на 1 березня, прес-служба Житомирської міськради повідомляла про те, що до лікарні звернулись 11 учнів ЗОШ №28, хворих на кишкові розлади, 4 з яких госпіталізували, решта лікується амбулаторно. Стан хворих – середньої важкості.

Як повідомляв Житомир.info, 28 лютого стало відомо про кишкові розлади в учнів різних класів школи №28 на Крошні, через що батьки почали забирати дітей. Попередньо, симптоми схожі на такі, які спричиняє ротавірус.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа ЗОШ лабораторний центр питна вода інфекція збудник  
Матеріали по темі