Суспільство

​На розкопках у Житомирській області пошуківці знайшли останки загиблого солдата і встановили його особу

25 March 2019, 11:08

24 березня 2019 року пошуківці Історико-патріотичного об’єднання «Пошук» проводили роботи на полі в Пулинському районі Житомирської області, де знайшли останки загиблого в роки Другої світової війни солдата.

Про це ІПО «Пошук» повідомив 25 березня на своїй сторінці у фейсбук.

« Пошукова робота у розпалі. 24.03.2019 пошуковики Новоград-Волинського напрямку ІПО «Пошук» проводили польові роботи в Пулинському районі. За підсумками дня був знайдений солдат по оборонним боям липня 1941 року. При ньому був виявлений посмертний медальйон. Дані із запису свідчать про те, що загиблим є Трофимов Василь Трофимович, 1921 року народження, червоноармієць, Чувашська АРСР, Октябрський район, село Ітяково. Мати Дмитрієва Марія», - повідомили в дописі пошуковики і зазначили, що вже розпочали пошук родичів загиблого солдата.

Крім того, на початку березня 2019 року пошуківці знайшли у Житомирській області тіло ще одного загиблого солдата.

«7 березня 2019 року проводились польові роботи в Пулинському районі, під час яких був знайдений солдат, який загинув під час оборонних боїв в липні 1941 року. На жаль, посмертного медальйону при ньому не було, тож воїн залишився безіменним», - .йшлося у дописі від 10 березня.

Нагадаємо, в травні 2018 року на кладовищі міста Малин поховали останки 31 солдата, загиблих у роки Другої світової війни.

Як повідомляв Житомир.info, у 2016 році на полі за хутором Шевченка в Романівському районі пошуківці дістали залишки радянського штурмовика, який 72 роки пролежав у землі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: солдат воїн загиблий Пошук розкопки Пулини  
Матеріали по темі