Політика

Депутат Житомирської облради поскаржився на «мертві душі» в реєстрі виборців, поліція почала перевірку

28 March 2019, 12:49

Житомирська поліція розпочала перевірку за повідомленням депутата облради щодо недостовірності реєстру виборців по вул. Крошенській.

Про «мертві душі» на своїй сторінці у Facebook зранку, 28 березня, написав депутат Житомирської обласної ради Володимир Кропивницький.

«Увага! Житомир! Зупинимо фальсифікації! На вул. Крошенській 45, всього 35 квартир! Запрошення принесли на 85 квартир! Телефонували по номеру дільниці 26-06-74 - відповідальний відповів, що по цій адресі 85 квартир! Звертаємось до представників всіх опозиційних кандидатів з проханням спільно провести роботу по пошуку будинків та квартир невидимок — можемо надати базу даних всіх дільниць Житомира з кількістю будинків та кількістю квартир (без прізвищ)», - написав депутат облради.

У прес-службі ГУ Нацполіції Житомирської області зазначили, що за вказаним повідомленням розпочато перевірку.

«Станом на 11.00 до поліції надійшло 57 повідомлень про можливі порушення. У результаті оформлено 17 адміністративних протоколів за ст. 212-13 КУпАП. По 14 фактах перевірки ще тривають, у тому числі проводиться розслідування двох кримінальних проваджень. 28 березня під час моніторингу Інтернет-мережі було виявлено повідомлення депутата обласної ради на сторінці Facebook про недостовірність відомостей реєстру виборців за адресою по вул. Крошенській у м. Житомирі. За вказаним повідомленням поліцією розпочато перевірку», - йдеться у повідомленні.

Також, за інформацією правоохоронців, станом на 28 березня 2019 року усі окружні виборчі комісії Житомирщини отримали бюлетені та упродовж дня будуть передавати їх до дільничних. Поліцейські області забезпечують законність процесу та охорону документації.

«Поліцейські упродовж 28 та 29 березня розпочинають працювати безпосередньо з дільничними виборчими комісіями з моменту отримання ними бюлетенів. Для цього до супроводу та охорони документації залучається достатня кількість правоохоронців», - зазначив начальник ГУНП у Житомирській області Вячеслав Печененко.

Нагадаємо, на адресу багатоповерхівки по вулиці Шевченка у Житомирі прийшло кілька запрошень на вибори з неіснуючими адресами, на ім’я людей, про яких ніхто з мешканців не знає. у Житомирській ОВК пояснили недосконалістю держреєстру виборців.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 27 березня до Житомирської ОВК надійшли 169 тисяч бюлетенів для голосування на виборах президента України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Кропивницький поліція вибори запрошення  
Матеріали по темі