Фоторепортаж

У Житомирі члени ДВК під охороною поліції отримують бюлетені для голосування на виборах президента. Фоторепортаж

29 March 2019, 12:48

Зранку 29 березня у Житомирі члени дільничних виборчих комісій отримують бюлетені для голосування на виборах президента 31 березня 2019 року.

Окружна виборча комісія округу №62, до якого входить Корольовський район міста Житомира та частина Богунського району, знаходиться у приміщення міської ради. Саме туди 27 березня надійшло близько 169 тисяч бюлетенів для голосування у першому турі виборів президента України.

28 березня Центральна виборча комісія оприлюднила роз’яснення-застереження для окружних виборчих комісій.

У зв’язку з повідомленнями засобів масової інформації щодо прийняття рішення про скасування реєстрації окремих кандидатів на пост президента України на ЦВК роз’яснила, що строк подання звернень кандидатів про скасування реєстрації минув 7 березня 2019 року.

«Наголошуємо, що публічні заяви кандидатів на пост Президента України стосовно відмови від балотування не мають жодних правових наслідків. Отже, зауважуємо, що станом на 28 березня 2019 року Центральною виборчою комісією зареєстровано 39 кандидатів на пост Президента України, включених до виборчого бюлетеня з чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року для голосування в день виборів, які залишаються суб’єктами виборчого процесу», - повідомляє Центрвиборчком.

Також ОВК закликають довести до відома всіх дільничних виборчих комісій, що внесення змін до виборчих бюлетенів з використанням штампа «Вибув» без рішення Центральної виборчої комісії забороняється, а особи, винні у протиправному псуванні виборчих бюлетенів, будуть відшкодовувати завдану шкоду в порядку, встановленому законом.

За даними Центральної виборчої комісії, територіальний виборчий округ №62 (Житомир) налічує 106 виборчих дільниць, орієнтовна кількість виборців – 166 744.

Як повідомляв Житомир.info, 8 березня ЦВК затвердила форму і текст виборчого бюлетеня на чергових виборах президента: бюлетень з прізвищами 39 кандидатів буде довжиною 80 см. Голосування на президентських виборах проходитиме з 8:00 до 20:00 31 березня 2019 року.28 березня соціологічна група «Рейтинг» оприлюднила моніторинг електоральних настроїв українців за результатами опитування, проведеного 22-27 березня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори ОВК бюлетень ДВК  
Матеріали по темі