Економіка

Управління Бердичівської міськради переплатило підрядникам за роботу майже 150 тис. грн, – аудитори

3 April 2019, 12:01

Житомирські аудитори виявили порушень на суму понад 470 тис. грн в управлінні освіти і науки виконавчого комітету Бердичівської міської ради: зокрема, підрядникам за роботу було переплачено 145,7 тис. грн.

Про це 2 квітня інформує прес-служба управління північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області.

«Фахівці управління північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області провели ревізію фінансово-господарської діяльності управління освіти і науки виконавчого комітету Бердичівської міської ради за період з 01.04.2016 по 01.11.2018. Під час ревізії виявлено порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на суму 472,4 тис. грн. Аудитори встановили, що коштами загального фонду покрито витрати на харчування дітей у дошкільних навчальних закладах на суму 192 тис. грн, що мали здійснюватися за рахунок спеціального фонду. Зокрема, за рахунок асигнувань загального фонду покрито витрати за спожиті комунальні послуги сторонньою юридичною особою, що призвело до матеріальної шкоди на суму 28,8 тис. грн», - запевняють аудитори.

Поряд з цим 145,7 тис. грн зайво витрачено на оплату підрядним організаціям завищених обсягів та вартості виконаних ремонтно-будівельних робіт.

«Серед інших виявлених порушень: виплата заробітної плати сумісникам за фактично невідпрацьований робочий час, нестача продуктів харчування тощо. Загальна сума таких порушень - 28,5 тис. грн. Завдяки вжитим під час ревізії заходам забезпечено відшкодування виявлених порушень на суму 440,4 тис. грн. За недотримання законодавства з фінансових питань на 3 посадових осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення. Начальнику управління освіти направлено вимоги щодо усунення виявлених порушень», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, за період з 01.01.2015 по 31.05.2018 житомирські аудитори виявили фінансові порушення, що призвели до втрат, на суму 562,2 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бердичів управління освіти аудитори  
Матеріали по темі