Суспільство

​На полі у Житомирському районі чоловік шукав монети, а знайшов останки двох загиблих солдат Вермахту

3 April 2019, 14:35

На полі у Житомирському районі виявили тіла двох загиблих солдат Вермахту. На знахідку спершу натрапив чоловік, який шукав старовинні монети. Він одразу повідомив про це пошуківців.

Про це 2 квітня у соцмережі повідомили на сторінці Історико-патріотичного об’єднання «Пошук».

«Днями до нас надійшло повідомлення від людини, яка займається пошуком монет. Чоловік розповів про те, що ним у Житомирському районі була виявлена каска з черепом. 2 квітня група пошуківців виїхала на місце і виявила на полі в ямі, глибиною 1 м, останки двох солдат Вермахту. При одному з них був жетон, по якому буде встановлена його особа. Інший солдат залишається без імені. Період загибелі солдат припадає на осінь-зиму 1943 року, коли відбувалися запеклі бої за Житомир. Знайдені останки будуть передані Народному союзу Німеччини Volksbund для подальшого захоронення на збірному кладовищі», - повідомили в ІПО «Пошук» та подякували чоловіку за вірний порядок дій при виявлені людських решток та своєчасне інформування.

У коментарі Житомир.info пошуківці ІПО «Пошук» уточнили, що останки загиблих солдат були виявлені на полі поблизу села Дубовець Житомирського району.

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2019 року на розкопках у Пулинському районі пошуківці знайшли останки загиблого солдата і встановили його особу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пошук загиблий солдат  
Матеріали по темі