Суспільство

У Житомирській міськраді пояснили, куди йти та які документи брати, щоб оформити допомогу 1700 грн на третю і наступну дитину

8 April 2019, 12:41

З першого квітня 2019 року усім багатодітних родинам на третю дитину і кожну наступну держава надаватиме допомогу у розмірі 1700 грн. Це буде додаткова виплата, яка доповнить сімейний бюджет і виплачуватиметься доки дитині не виповниться 6 років.

Про це 8 квітня нагадали у Житомирській міській раді та роз’яснили, куди звертатися містянам, аби отримати допомогу.

«Кабінетом Міністрів України 13 березня прийнято постанову №250 «Деякі питання надання соціальної підтримки багатодітним сім’ям». Нею передбачено, що з першого квітня буде виплачуватися грошова допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях. Розмір допомоги 1700 грн. У Житомирі таку фінансову підтримку отримають близько 1096 родин», – пише прес-служба, цитуючи в. о. директора департаменту соціальної політики Житомирської міської ради Людмила Ліпінська.

Водночас у міськраді зазначають, що рішенням Уряду збережено право на отримання із 01.04.2019 допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, особам, які звернуться за її призначенням протягом квітня – червня 2019 року.

Отримати консультацію щодо оформлення цього виду допомоги житомиряни можуть за телефонами «гарячої лінії»: 42-50-25, 42-50-00.

Подати заяву для отримання допомоги можливо в управлінні соціального захисту населення Богунського та Корольовського району департаменту соціальної політики Житомирської міської ради за адресою: м. Житомир вул. Перемоги, 55.

Для цього з собою потрібно мати: заяву одного з батьків дитини, який постійно проживає разом з дитиною, що складається за формою, затвердженою Мінсоцполітики; копії свідоцтва про народження всіх дітей (з пред’явленням оригіналу); копії посвідчення батьків багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналу); копію посвідчення дитини з багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналу); заяву із зазначенням рахунку відкритого у банківській установі на ім’я заявника; Також необхідно пред’явити паспорт та реєстраційний номер облікової картки платника податків заявника.

Нагадаємо, з вересня 2018 року батькам новонароджених дітей видають пакунки малюка з необхідними речами. З січня 2019 року діє нова соціальна послуга «Муніципальна няня». На 1 березня 2019 року за цим видом соціальної допомоги в Житомирі звернулося три сім’ї.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирській області майже 72% сімей, що мають дітей, виховують по одному нащадку. У 2019 допомога при народженні дитини залишається такою ж, як 4 роки тому.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: соціальна допомога  
Матеріали по темі