Місто

Три житомирянки вже подали заяви на відшкодування послуг «муніципальної няні»

13 March 2019, 13:16

Станом на 1 березня 2019 року за новим виглядом соціальної допомоги з догляду за дитиною до трьох років «Муніципальна няня» у Житомирі звернулося три сім’ї.

Про це 13 березня повідомила прес-служба Житомирської міськради з посиланням на департамент соціальної політики.

«З 2019 року в Україні запрацював ще один вид соціальної допомоги з догляду за дитиною до трьох років «Муніципальна няня». З січня 2019 року сім’я може отримувати щомісяця 1 626 грн відшкодування за цю послугу(…). Станом на 01.03.2019 року до управління соціального захисту населення Богунського району департаменту соціальної політики Житомирської міської ради за даним видом допомоги звернулось 3 особи», - інформує міськрада.

У департаменті соцполітики Житомирської міськради Житомир.info повідомили, що по Корольовському району м. Житомира заяв по програмі «Муніципальна няня» ще немає.

Заяви по Богунському району міста надійшли від трьох житомирських мам, які знайшли няньок, які зареєстровані як ФОПи, і здійснили їм перші виплати, - розповіли сайту в управлінні соціального захисту населення Богунської району м. Житомира. У двох із них по одній дитині (віком 1 рік 10 місяців та 5 місяців), ще в однієї двоє: 2 роки 10 місяців і 9 місяців. До триріччя першої дитини остання мама зможе отримати компенсацію за два місяці, оскільки заява подана в лютому 2019-го, - зазначають в управлінні соцзахситу.

На сайті міськради нагадують, що «виплата компенсації здійснюється щомісяця за умови подання заявником до 5 числа місяця в управління соціального захисту населення підтверджуючих документів про витрати на оплату «муніципальній няні» послуги з догляду за дитиною». Програмного забезпечення для виплати компенсації в Богунському управлінні соцзахисту ще немає, тож про те, коли мами отримають перші виплати, в управлінні говорити не беруться.

У разі виникнення додаткових питань відповіді можна отримати за телефонами «гарячої лінії»:

  • по Богунському району м. Житомира в управлінні соціального захисту населення Богунської району м.Житомира 42-50-25;
  • по Корольовському району м. Житомира в управлінні соціального захисту населення Корольовської району м. Житомира 33-10-53.

Нагадаємо,виплату коштів за програмою «Муніципальна няня» в Житомирській області здійснюватиме управління соціального захисту ОДА.

Як повідомляв Житомир.info, з 2019 року в Україні запрацював такий вид соціальної допомоги молодим батькам, як «муніципальна няня». Допомога при народженні дитини залишається такою ж, як 4 роки тому - 41 280 гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: муніципальна няня допомога дитина  
Матеріали по темі