Влада

Житомиряни цікавляться у влади, коли підвищиться зарплата працівникам ДНЗ, у мерії обіцяють звернутися до Міністерства

9 April 2019, 10:57

Житомирська міська рада ініціюватиме перед Міністерством освіти України питання вирівнювання заробітної плати педагогічних працівників закладів загальної освіти та ДНЗ.

Про це йдеться у відповіді заступника мера Житомира Світлани Ольшанської на петицію «Коли підвищиться заробітна плата в дошкільних навчальних закладах (садочках)».

На сайті електронних петицій Житомирської мерії є звернення, яке було стовідсотково підтримано і набрало більше 250 голосів.

Петиція Володимира Тарадайніка 15 лютого 2019 року була опублікована на сайті Житомирської мерії та вже 8 березня набрала необхідну кількість голосів.

«Уряд України вже довгий час намагається забезпечити належну якість життя своїх громадян, а саме працівників освіти. Але вихователі дошкільних закладів, які фінансуються з місцевих бюджетів суттєвих змін у виплаті заробітної плати до даного часу не відчули. Влада продовжує обіцяти виправити ситуацію, що склалася, але чому так часто виникають питання у вихователів про те, коли їм підвищать зарплату і чого взагалі чекати від чергових змін. Всі, напевно, знають ситуацію з підмінними вихователями у групах, з суперечками з завідуючою дошкільних закладів, коли у них буде постійний вихователь. А це говорить в черговий раз про те, що працівники, які могли б працювати у дошкільних закладах, подивившись на заробітну плату підшукують іншу більш оплачувану роботу», - йдеться в тексті петиції.

«За результатами розгляду Вашої петиції від 14.02.2019р. № 2019-№1090 щодо підвищення заробітної плати вихователів дошкільних навчальних закладів, повідомляю наступне. Заробітна плата працівників дошкільних навчальних закладів, зокрема вихователів нараховується виходячи з тарифних розрядів єдиної тарифної сітки на 2019 рік та підвищення розміру мінімальної заробітної плати до 4173 грн. До структури місячного фонду заробітної плати включаються підвищення, надбавки та доплати, визначені чинним законодавством, що носять обов'язковий характер. Середній відсоток росту заробітної плати по відношенню до 2018 року становить 9 %, у зв'язку із збільшення розміру посадових окладів та збільшенням розміру мінімальної зарплати (4173 грн.).

Разом з цим повідомляємо, що перед Міністерством освіти України буде ініціюватися питання вирівнювання заробітної плати педагогічних працівників закладів загальної освіти та закладів дошкільної освіти», - йдеться у відповіді заступника мера.

Нагадаємо, у Житомирі недостача освітньої субвенції на 2019 рік склала майже 30 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, 10 грудня 2018 директор департаменту бюджету та фінансів міської ради Діна Прохорчук розповідала, що недостатність коштів на освіту та охорону здоров’я в 2019 році становитиме майже 50 млн грн – це місячний фонд заробітної плати. 21 грудня 2018 року Житомирський міськвиконком збирався на позачергове засідання, щоб розподілити субвенцію та дотацію з держбюджету на зарплату освітянам. Станом на грудень 2018 року середня заплата педагогів Житомира та області склала 7492 гривень. На 2019 рік Уряд запланував підвищення вчительських зарплат на 9%.

В середині лютого 2019 року в офісі реформ Житомирського регіонального відділення Асоціації міст України зазначили, що недостатність освітньої субвенції у 13 громадах області становить сумарно 45,25 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: петиція ДСН освітяни зарплата  
Матеріали по темі