Політика

Російські ЗМІ повідомляють, що ФСБ затримала члена «Правого сектору» з Житомирської області Ігоря Пірожка

9 April 2019, 14:43

Російські ЗМІ 9 квітня поширюють інформацію про затримання в Московській області «члена екстремістської організації «Правий сектор» на прізвище Пірожок».

Зокрема, про затримання повідомляє ТАСС з посилання на прес-службу управління ФСБ по Москві і Московській області.

«В ході попереднього слідства встановлено, що в 2014 році затриманий на Україні вступив до складу "Правого сектора" під псевдонімом Чирка Роман, де з місцевих прихильників націоналістичних ідей створив загін "Хорти" для ведення партизанської війни проти Росії. У січні 2018 він прибув в Московський регіон, де проживав за різними конспіративними адресами і поширював ідеологічні та агітаційно-пропагандистські матеріали "Правого сектора" з метою залучення громадян РФ в діяльність організації. В даний час підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що слідчим підрозділом УФСБ порушено кримінальну справу за ч. 1.1 ст. 282.2 і ч. 2 ст. 282.2 КК Росії (Організація діяльності екстремістської організації).

Нагадаємо, в січні 2018 року колишній член громадської ради при Житомирській облдержадміністрації Ігор Пірожок, якого засудили до трьох років позбавлення волі за зберігання зброї та боєприпасів, повідомив, що виїхав за межі України.

Як повідомляв Житомир.info, Ігор Пірожок почав активну громадську діяльність в Житомирській області в 2014 році, представляючись Романом Чиркою. У 2015 році Ігор Пірожок брав активну участь у формуванні громадської ради при Житомирській облдержадміністрації та увійшов до її складу як представник громадської організації «Житомирська обласна організація сприяння люстрації». Ігор Пірожок був затриманий 23 травня 2015 року в Житомирі співробітниками СБУ при спробі продати бойові гранати. Було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. 25 травня суд відпустив Пірожка під домашній арешт. У коментарі Житомир.info Пірожок розповів про розслідування справи та сепаратистів в обласному управлінні СБУ. 16 січня 2018 року Апеляційний суд Житомирської області залишив у силі вирок щодо Ігоря Пірожка: три роки позбавлення волі за «носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Пірожок Росія ФСБ  
Матеріали по темі