Події

У Житомирській області рятувальники майже 10 годин гасили пожежу на торфовищі

14 April 2019, 11:52

Упродовж доби вогнеборці Житомирської області ліквідували 6 пожеж у природних екосистемах, одну з яких – на торфовищі.

Про це 14 квітня повідомила прес-служба управління ДСНС України в Житомирській області.

Майже 1 га торфу загорівся поблизу смт Новоозерянка Олевського району. Його гасили з 09:00 до 18.35 одразу 3 відділення вогнеборців.

Окрім того, пожежники кілька разів виїжджали на гасіння сухотрав’я .

13 квітня, о 14:32, до служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння сухої трави в с. Сташки Овруцького району. Про це рятувальників сповістили занепокоєні селяни, які помітили густий смог над населеним пунктом.

Прибувши на місце події, черговий караул вогнеборців встановив, що на околиці села в полі горить близько 2,5 га сухої трави. Буквально за 100 м від осередку займання знаходились оселя та господарча будівля.

Бійці ДСНС о 14:55 пожежу локалізували, а о 17:25 – ліквідували. Окрім води, рятувальники застосували для гасіння підручні засоби – «хлопавки». Внаслідок надзвичайної події загиблих та травмованих не виявлено. Вогонь устиг знищити 2,5 га сухостою. Вогнеборці не допустили поширення полум’я на будівлі.

За попередньою інформацією, причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем невстановленою особою.

Сухостій також горів у Малинському, Олевському та Ємільчинському районах області.

Рятувальники закликають громадян неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки під час прибирання присадибних ділянок, не випалювати сухостій та не розводити багаття у вітряну погоду.

«До займань сухої рослинності нерідко призводить і викинутий на узбіччя недопалок цигарки. У випадку виникнення будь-яких надзвичайних подій чи ситуацій, терміново звертайтеся до служби порятунку за номером «101», – закликають в управлінні ДСНС.

Як повідомляв Житомир.info, 6 квітня 2019 року в смт Довбиш Баранівського району внаслідок спалювання сухої трави загинуло літнє подружжя. Дідусь і бабуся стали третьою та, відповідно, четвертою жертвою весняного господарювання: 3 квітня у Радомишльському районі, спалюючи рослинність, загинула 81-річна жінка. А ще 19 лютого з тієї ж причини отримав опіки та помер 69-річний житель Коростенського району.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС суха трава торфовище  
Матеріали по темі