Влада

В області знову працюватимуть волонтери Корпусу Миру, мер Житомира шукає родини, які готові їх поселити в себе

17 April 2019, 14:15

У серпні-жовтні 2019 року на Житомирщині працюватимуть та проходитимуть стажування 150 волонтерів Корпусу Миру США.

Про зустріч заступника голови ОДА Ярослава Лагути з представниками Корпусу Миру США 17 квітня повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

«Ми щиро вдячні за співпрацю з Житомирщиною. Вже не перший рік волонтери Корпусу Миру проводять професійний та культурний обмін, допомагають нашим дітям вивчати англійську мову, проводять різні заходи для розвитку молоді та громад, знайомляться з нашою мовою та культурою. Ми готові всіляко підтримувати та допомагати у реалізації ваших програм на Житомирщині», – зазначив Ярослав Лагута.

Волонтери Корпусу Миру проходитимуть стажування у державних та громадських організаціях за проектом «Розвиток громад», у загальноосвітніх навчальних закладах Житомирщини за проектами «Викладання англійської мови як іноземної» та «Молодіжний розвиток» у серпні-жовтні 2019 року.

Попередньо волонтери працюватимуть у м.Житомир, м.Коростишів, м.Малин, м.Радомишль, м.Бердичів, смт Гришківці, смт Новогуйвинське, м.Черняхів та м.Андрушівка. Вони проживатимуть в українських родинах, аби вивчати українську мову та знайомитися з українською культурою.

Зустрівся 17 квітня з волонтерами Корпусу Миру і мер Житомира Сергій Сухомлин.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Якщо хочете підтягнути свій рівень англійської, а також показати фірмову житомирську гостинність, ви маєте таку можливість! Волонтери Peace Corps Ukraine у Житомирі працюють вже багато років. Торік вони допомагали комунальним підприємствам і громадським організаціям міста зі стратегічним плануванням, а також запровадили уроки англійської мови у житомирських школах. Усі вони жили у родинах, з якими досі підтримують теплі стосунки. Зараз ми разом з представниками Peace Corps плануємо роботу на цей рік і паралельно шукаємо родини, які готові прийняти волонтерів», - написав Сухомлин.

Він закликав житомирян залишати коментарі під постом, а його помічники з ними сконтактують і розкажуть деталі.

Нагадаємо, влітку минулого року міська влада шукала родини, які б могли прийняти 70 волонтерів зі Сполучених Штатів Америки та обіцяли виплачувати родині за проживання представника Корпусу миру 3000 грн за місяць.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році волонтери Корпусу Миру проводили уроки англійської мови для учнів середніх шкіл і технікумів Житомирщини, а також студентів університетів та педагогічних коледжів. Восени 2018 році волонтери майже два місяці викладали англійську мову в трьох житомирських школах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА волонтер Сухомлин США  
Матеріали по темі