Події

У Житомирській області рятувальники та лісівники шість діб гасили загорання торфу

18 April 2019, 12:56

17 квітня поблизу смт Новоозерянка Олевського району Житомирської області рятувальники разом із лісівниками ліквідували загоряння торфу, що продовжувалося 6 діб.

Повідомлення про подію надійшло 12 квітня, - про це 18 квітня пише прес-служба ДСНС у Житомирській області.

«По прибуттю фахівців 31-го Державного пожежно-рятувального поста (смт Новоозерянка) з’ясувалося, що на землях запасу Олевської об’єднаної територіальної громади горить суха трава та торф. Складність гасіння таких пожеж у тому, що торф горить повільно на всю глибину залягання. Температура в товщі торфу, охопленого пожежею, більше тисячі градусів. Вода, яка потрапляє у грунт, випаровується швидше ніж досягає вогнища. Торф’яники здатні горіти навіть під час суттєвих опадів. Також ці пожежі створюють небезпеку провалу в прогорілий грунт людей та техніки», - розповіли рятувальники.

«Одразу на місце події були залучені фахівці 17-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Олевськ, 40-го Державного пожежно-рятувального поста смт Бучмани, а також працівників Білокоровицького держлісгоспу. Вони 3 дні гасили пожежу зранку і до вечора. За ніч вогонь розповсюджувався по території й горів окремими осередками. Також вітряна погода склала велику загрозу поширення полум’я на ліс та житлові сектори 3-х населених пунктів. 15 квітня на допомогу залучили вогнеборців із м.Коростень та м. Лугини. О 17:10 17 квітня спільними зусиллями рятувальників та лісівників вдалося ліквідувати пожежу торфу, врятувати лісовий масив та не підпустити полум’я до сіл. Вогнем пройдено понад 3 га території. Попередня причина пожежі – необережне поводження з вогнем. Остаточна наразі встановлюється фахівцями», - поінформували у прес-службі ДСНС.

Як повідомляв Житомир.info, 13 квітня 2019 року майже 1 га торфу загорівся поблизу смт Новоозерянка Олевського району: його гасили близько 10 годин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Олевський район ДСНС рятувальники пожежа торф  
Матеріали по темі