Місто

​Ціни та безпечність дитячих атракціонів на Михайлівській у Житомирі

22 April 2019, 19:11

У Житомирі головна пішохідна вулиця Михайлівська на Великодні свята перетворилася на зону розваг. Серед пасхальних виставок, фотозон, майстер-класів та ярмарків з сувенірами й дитячі атракціони, які цьогоріч розмістили на перехресті вулиць Михайлівської та Лятошинського.

Ціни на такі розваги варіюються від 30 до 50 гривень. До прикладу, покататися на паровозику коштує 40 гривень за 5 хвилин, а на найпопулярнішій надувній гірці - 50 гривень за 10 хвилин. Працівники атракціонів переконують, що все безпечно.

«Атракціон цей називається батут банджо чи, як ми між собою його називаємо, «павук», бо він схожий на нього. Катаються на ньому діти до 55 кг, вартість квитка 50 гривень за 5 хвилин. Повністю все безпечно, хлопці всі навчені», - каже працівник атракціону Іван.


На камеру надати дозвільні документи на техніку працівники атракціонів відмовились, однак поза нею продемонстрували їх журналістам Житомир.info.

Стосовно розміщення та безпечності таких розваг запитуємо і в управлінні культури Житомирської міської ради.

«Дитячі атракціони нам поставив ФОП Лозовенко Є. О. Він з міста Кременчука. Всі атракціони проходять контроль і проходять його не тільки за місцем реєстрації ФОП, а й коли вони приїжджають в місто, вони в держнагляді отримують дозвіл на їх експлуатацію. У нас є така інспекція з благоустрою, туди йде відшкодування за прибирання, вивіз сміття, тобто, вони платять. Щодо розміщення, була пропозиція встановити їх на майдані Корольова біля майданчику кінотеатру «Жовтень», але все ж таки, якщо вулиця Михайлівська є святковою локацією, то, зазвичай, зручно, щоб все було поруч, і виставка писанок, і можна було відвідати атракціони, щось придбати, помалювати. Там не дуже багато місця, але, сподіваюсь, коли колишній ресторан «Смоленськ» все ж таки добудується, то там буде більше місця і зручніше», - розповідає заступник начальника управління культури Житомирської міської ради Наталія Марчук.

Як повідомляв Житомир.info, 20 квітня у Житомирі на Михайлівській розвісили близько 200 різнокольорових парасольок.

Нагадаємо, у Житомирі Великодні свята триватимуть з 19 квітня по 5 травня. Святкові локації розмістять на Михайлівській, Лятошинського, Новому бульварі та майдані Корольова.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Великдень ярмарок атракціон  
Матеріали по темі