Влада

Деякі депутатські комісії провели менше засідань, ніж було сесій Житомирської обласної ради

6 May 2019, 16:45

Минулого року було проведено 7 сесій Житомирської обласної ради, а у деяких депутатських комісій кількість засідань менша, ніж кількість сесій.

Такі дані наведені у звіті голови обласної ради Володимира Ширми за 2018 рік.

«У 2018 році ми з вами провели 7 пленарних засідань обласної ради, на яких було прийнято 427 рішень з різних питань, підтримано 25 депутатських запитів до місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та їхніх посадових осіб, а також до керівників правоохоронних структур. В усіх випадках надані роз’яснення та відповіді депутатам і обласній раді. Упродовж звітного періоду депутатським корпусом підтримано 47 звернень до центральних органів виконавчої влади з окремих суспільно значимих не лише для області питань», - йдеться у звіті Володимира Ширми.

Голова облради також звітуватиме про роботу постійних комісій.

Постійна комісія з питань бюджету і комунальної власності (голова комісії – Олег Дзюбенко, Блок Петра Порошенка)

До складу постійної комісії входить 13 депутатів. У звітному періоді було проведено 8 засідань, розглянуто більш як 450 питань, з яких 36 звернень щодо виділення бюджетних коштів. Зазначається, що третина проведених засідань скликалися терміново, для розгляду питань, які потребували нагального вирішення.

Постійна комісія з гуманітарних питань (голова комісії – Олена Галагуза, Об’єднання «Самопоміч»)

До складу постійної комісії з гуманітарних питань входить 5 депутатів. За 2018 рік відбулось 7 засідань постійної комісії, опрацьовано 144 питання.

Постійна комісія з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів (голова комісії – Анатолій Мелашенко, Опозиційний блок)

До складу постійної комісії входить 14 депутатів. За звітний період проведено 9 засідань, розглянуто понад 130 питань. У 2018 році до обласної ради надійшло 46 звернень Державної служби геології та надр України щодо погодження надання та продаж на аукціонах спеціальних дозволів на користування надрами. У результаті – погоджено 28 звернень, а для 18 – відмовлено.

Постійна комісія обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села (голова комісії – Ірина Костюшко, Блок Петра Порошенка)

За минулий рік постійною комісією, у складі якої 7 депутатів, проведено 7 засідань, розглянуто 72 питання.

Постійна комісія з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності (голова комісії – Сидір Кізін, ВО «Свобода»)

До складу постійної комісії входить 5 депутатів. За звітний період постійна комісія на 6 засіданнях розглянула понад 100 питань.

Постійна комісія з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів (голова комісії – Євген Жабокрицький, Об’єднання «Самопоміч»)

До складу постійної комісії входить 9 депутатів. За звітний період відбулося 5 засідань постійної комісії, на яких розглянуто 140 питань.

Постійна комісія обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, середнього і малого бізнесу, будівництва, транспорту та зв’язку(голова комісії – Віталій Вітусевич, позафракційний).

У 2018 році відбулось 5 засідань постійної комісії, у складі якої 7 депутатів, розглянуто 75 питань.

Нагадаємо, у звіті голови облради зазначається, що на розгляді в судових органах за участю Житомирської обласної ради здійснюється представництво по 35 судових справах.

Як повідомляв Житомир.info, на черговій сесії облради 23 травня 2019 року планують заслухати звіт голови обласної ради за 2018 рік та звіт голови облдержадміністрації про виконання Програми економічного і соціального розвитку Житомирської області на 2018 рік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада комісія депутат  
Матеріали по темі