Влада

​Штрафи за незареєстровані «євробляхи» зростуть до 170 тис. грн, - Житомирська митниця

7 May 2019, 09:37

З 24 травня 2019 року в Україні зростуть розміри штрафів, пов’язаних з незаконним увезенням, безпідставним подовженням транзиту та передачею іншим особам автомобілів на іноземних номерах.

Про це 6 травня Житомир.info повідомив прес-центр Житомирської митниці ДФС.

«З 24 травня 2019 року набувають чинності зміни до окремих положень Митного кодексу України, внесені Законом України від 8 листопада 2018 року. Згідно з цими змінами, значно збільшено штрафи за недоставляння або перевищення строку транзиту, тимчасового ввезення товарів, у тому числі автомобілів особистого користування, транспортних засобів комерційного призначення або строку тимчасового вивезення товарів чи втрати транспортних засобів. Також передбачена заборона передачі транспортного засобу у володіння та користування особам, що не ввозили транспортний засіб на митну територію України, та відповідальність за використання транспортного засобу в комерційних цілях, а не для особистого користування. Розміри штрафів залежно від виду порушення коливаються від 170 грн до 170 тис. грн», - інформує митниця.

Окрім того, Законом внесено зміни до статті 34 Закону України «Про дорожній рух». Відтак транспортні засоби особистого користування, тимчасово ввезені на митну територію України громадянами більш як на 30 діб, підлягають державній реєстрації протягом десяти діб з моменту такого ввезення без зміни реєстраційних документів та національних номерних знаків країни їх реєстрації у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

У Закон України «Про Національну поліцію» також внесено зміни, чим доповнено повноваження поліції в частині виявлення транспортних засобів особистого користування, тимчасово ввезених на митну територію України громадянами більш як на 30 діб та не зареєстрованих в Україні у встановлені законодавством строки та вжиття заходів для виявлення наступних порушень:

  • перевищення строків тимчасового ввезення та/або переміщення транспортних засобів у митному режимі транзиту;
  • використання транспортних засобів для цілей підприємницької діяльності та/або отримання доходів в Україні;
  • передача транспортних засобів у володіння, користування або розпорядження особам, які не ввозили їх на митну територію України або не поміщували в митний режим транзиту, а також заходів для виявлення неправомірного розкомплектування таких транспортних засобів.

Житомирська митниця нагадує: у власників автомобілів на іноземній реєстрації є можливість оформити транспортні засоби, скориставшись умовами перехідного періоду, встановленого Законом України №2612-VIII.

«До 23 травня 2019 року (включно) митне оформлення транспортного засобу, щодо якого порушені строки та умови (вимоги) митних режимів тимчасового ввезення або транзиту, здійснюється за умови сплати належних митних платежів та добровільної сплати до державного бюджету коштів у сумі, що дорівнює розміру п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8500 гривень). За таких умов особи звільняються від адміністративної відповідальності, передбаченої статтями 470, 481 та 485 Митного кодексу України, за порушення митних правил», - інформує прес-центр.

Здійснити митне оформлення автомобілів для вільного обігу, а також отримати консультації із вказаних питань в Житомирській митниці ДФС громадяни можуть за адресою: м. Житомир, вул. Перемоги, 25.

Нагадаємо, 22 лютого 2019 року закінчився період пільгового оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів громадян із застосуванням коефіцієнта 0,5. З 25 листопада 2018 року по 16 січня 2019 року від митного оформлення 1000 автомобілів з іноземною реєстрацією до бюджетів Житомирської області надійшов майже 61 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, після пільгового розмитнення «євроблях» у Житомирській області три автовласники сплатили повну ставку акцизу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: євробляха митниця розмитнення авто  
Матеріали по темі