Політика

Житомирський «радикал» хоче, щоб в Україні з 1 вересня заборонили пластикові та поліетиленові пакети

8 May 2019, 14:46

Житомирська обласна рада планує розглянути звернення до Верховної Ради, Кабінету міністрів, Міністерства екології та природних ресурсів щодо заборони використання поліетиленових пакетів.

Ініціатор звернення, яке 8 травня оприлюднене на сайті облради, - позафракційний депутат Ігор Романський, який очолював фракцію Радикальної партії Ляшка до її розпаду.

«З метою збереження безпечного для існування живої і неживої природи навколишнього середовища, захисту життя і здоров’я населення України від негативного впливу, зумовленого забрудненням навколишнього природного середовища, досягнення гармонійної взаємодії суспільства та природи, пропонуємо:

1.Заборонити реалізацію в магазинах, павільйонах та інших об’єктах роздрібної торгівлі надлегких та легких пластикових пакетів, за винятком біорозкладних пластикових пакетів та надлегких пластикових пакетів, призначених для пакування свіжого м’яса, риби та продуктів з них, а також сипучих продуктів з 1 вересня 2019 року.

2. Заборонити реалізацію поліетиленових пакетів з товщиною стінки до 50 мікрон з 1 вересня 2019 року.

3. Створити умови на ринку для появи альтернатив поліетиленовим пакетам, а саме: паперових пакетів, багаторазових сумок, біопакетів рослинного походження», - йдеться у зверненні, яке планують розглянути на сесії обласної ради 23 травня 2019 року.

Нагадаємо, 13 березня Житомир.info проводив опитування щодо готовності житомирян відмовитися від пластикових пакетів. На сесії Житомирської міської ради 23 квітня 2019 року депутати підтримали проект рішення «Про обмеження використання пластикових пакетів на території Житомирської міської об’єднаної територіальної громади», яким передбачено обмежити використання пластикових пакетів та рекомендувати магазинам змінити стандарти обслуговування. Ініціювала проект депутатка міської ради від Радикальної партії Ляшка Ірина Ярмоленко.

Як повідомляв Житомир.info, 11 квітня 2019 року був оприлюднений проект рішення виконкому про реалізацію в Житомирі соціально-екологічного проекту, щоб зібрати гроші на екосумки, які будуть продавати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада пластик пакет Романський звернення  
Матеріали по темі