Політика

Житомирський нардеп Борислав Розенблат позивається до президента Порошенка та директора НАБУ

15 May 2019, 18:00

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов народного депутата Борислава Розенблата до президента України Петра Порошенка та директора НАБУ Артема Ситника.

Про це 15 травня повідомляє прес-служба Окружного адмінсуду.

«Позивач просить суд встановити відсутність у Президента України повноважень щодо призначення Директора Національного антикорупційного бюро України. Серед інших вимог позову – встановлення відсутності у Артема Ситника компетенції щодо виконання обов’язків Директора НАБУ та визнання протиправними його дій на цій посаді. Наразі судом досліджуються матеріали позову та вирішується питання про відкриття провадження в адміністративній справі», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Печерський райсуд Києва зараз розглядає три справи, в яких фігурує нардеп від Житомира Борислав Розенблат: як відповідач, обвинувачуваний та позивач.

Як повідомляв Житомир.info, в березні 2019 року Національне агентство з питань запобігання корупції інформувало, що до суду направлений протокол про адміністративне правопорушення стосовно народного депутата Борислава Розенблата, який користуючись наданими йому депутатськими повноваженнями, звернувся до НАЗК із депутатським зверненням з питання, що становило його приватний інтерес: проведення Національним агентством повної перевірки декларацій щодо одного зі співробітників НАБУ, котрий є свідком сторони обвинувачення у кримінальному провадженні, у якому підозрюється народний депутат.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд Розенблат  
Матеріали по темі