Влада

З екологічного фонду Житомирської області хочуть виділити ще 5 мільйонів на утилізацію відходів каменеобробки та 1,5 млн – на ботанічний сад

16 May 2019, 13:40

Депутати Житомирської облради збираються затвердити кошторис витрат обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2019 рік в розмірі 15 млн 726,1 тис. грн.

Відповідний проект рішення сесії 15 травня опублікований на сайті обласної ради.

У кошторисі зазначено, що 4 млн 925,8 тис. грн планують спрямувати на розробку проекту та забезпечення екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання, обробки, утилізації, видалення і знешкодження промислових відходів від діяльності гірничих та каменеобробних підприємств Житомирської області.

На ліквідацію забруднення природного середовища в поточному році хочуть виділити 4 млн 550,7 тис. грн. В розділі «Охорона та раціональне використання природних ресурсів» є лише один напрямок витрат – 1,5 млн грн на будівництво та реконструкцію частини огорожі, центральної алеї Ботанічного саду ЖНАЕУ та придбання приладів відеоспостереження для його охорони.



Як повідомляв Житомир.info, на сесії 21 грудня 2017 року депутати затвердили кошторис обласного екологічного фонду на 2018 рік в сумі 5 млн 950 тис. грн, з яких виділяли 5,5 млн грн на створення полігону для відходів каменеобробки. Впродовж минулого року в затверджений в грудні кошторис чотири рази вносили зміни, останні – на сесії 25 жовтня 2018 року, загальна сума зросла до 17 млн 285,4 тис. грн. Створенням полігону для утилізації відходів каменеобробних підприємств області мало займатися комунальне підприємство «Еко-сервіс». В лютому 2018 року розпорядженням голови ОДА КП «Еко-сервіс» передали у постійне користування 15,5 га землі в Коростишівському районі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада екологія каменеобробка ботанічний сад  
Матеріали по темі