Події

​У Житомирській області знову стався випадок розпилення газу в навчальному закладі: цього разу в Коростенському НВК

17 May 2019, 10:08

У Житомирській області поліція розпочала розслідування за ще одним фактом розпилення газу в навчальному закладі. Цього разу подія сталася в навчально-виховному комплексі міста Коростень.

Про це 16 травня повідомила прес-служба ГУНП в Житомирській області.

«Подія сталась 16 травня у навчально-виховному комплексі м. Коростеня. Один з 9-класників розпилив газоподібну речовину у коридорі поблизу навчальної аудиторії. З НВК було проведено евакуацію. Станом на 16 годину ніхто з учнів за допомогою медиків не звертався», - йдеться у повідомленні.

Близько 12.30 до Коростенського відділу поліції надійшло повідомлення про поширення аерозольної газоподібної речовини у приміщенні міського навчально-виховного комплексу.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група, працівники якої з’ясували, що газ було поширено у коридорі поблизу кабінету хімії. Для провітрювання приміщення було евакуйовано близько 600 учнів та працівників закладу. Медична допомога нікому не знадобилась.

«У результаті перевірки поліцейські встановили, що до розпилення газоподібної речовини імовірно причетний учень цього ж НВК, 2003 р.н. Попередня правова кваліфікація події – ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Усі обставини з’ясовуються. За чинним законодавством подібні протиправні дії караються штрафом, піврічним арештом або обмеженням волі строком до 5 років», - повідомили в поліції.

Поліцейські закликають громадян відповідальніше ставитись до своїх батьківських обов’язків. Щодня нагадуйте дитині правила безпечної поведінки, наголошуйте на негативних наслідках від необдуманих вчинків. Намагайтесь контролювати, що у своєму рюкзаку дитина несе до школи. Не зберігайте у доступних місцях в оселі легкозаймисті речі, а також інші небезпечні предмети.

Нагадаємо, 13 травня 2019 в одній зі шкіл Коростишева внаслідок розпилення невідомої речовини в хлопчачому туалеті постраждали діти, вісьмох доставили до реанімації. Станом на 14 травня, усі постраждалі були виписані з лікарні.

Як повідомляв Житомир.info, 6 травня 2019 року в селі Зарічани Житомирського району зі школи евакуювали учнів та вчителів з тієї ж причини - розпилення аерозольного газу в туалеті школи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: газ Коростень школа евакуація  
Матеріали по темі