Події

​У райцентрі Житомирської області після нічної зливи річка вийшла з берегів, затопила мости і подвір’я

18 May 2019, 11:34

У північно-західних районах Житомирської області уже другу добу продовжує бушувати стихія. Упродовж ночі з 17 на 18 травня не вщухала злива в Баранівському районі. А на ранок у місті Баранівка місцева річка Случ (басейн Прип'яті) вийшла з берегів.

Про це розповідають місцеві жителі.

Вода зруйнувала береги, дійшла до рівня мостів, частково підтопила кладку, дамбу та асфальтну дорогу, залила місцевий пляж, луги та приватні земельні ділянки, що знаходились поряд, місцями дійшла до житлових будинків.



Відео з річки Случ після нічної зливи у Баранівці Гени Ганжи

17 травня УкрГідрометцентр попереджав про можливе підвищення рівнів води на водоймах Житомирської області.

«Унаслідок значних та сильних дощів, очікуються підйоми рівнів води з 17 по 20 травня – на рiчках басейну Прип'ятi (Волинська, Рівненська, Хмельницька, Житомирська обл.), Ужа, Тетерева (Житомирська, Київська обл.) на 0,2 - 0,8 м з подальшим затопленням заплав, сільськогосподарських угiдь», - йдеться в повідомленні УкрГідрометцентру.

Нагадаємо, 16 травня у Новоград-Волинському та Олевському районах пронісся буревій та випав град, а на трасі Київ-Чоп люди зняли на відео смерч.

Як повідомляв Житомир.info, 16 травня 2019 буревій в Житомирській області зніс дахи в 70 будинках і школі. Повалив близько 100 га лісу. Станом на 06:00 17 травня внаслідок погіршення погодних умов залишалися без електроенергії 35 населених пунктів в Новоград-Волинському, Ємільчинському, Любарському та Олевському районах області.

Загалом, у північно-західних районах області за дві доби випала майже місячна норма опадів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Случ Баранівка злива  
Матеріали по темі