Влада

​Держлісагентсво повідомляє про понад 550 гектарів поваленого лісу і проситиме оголосити в Житомирській області надзвичайну ситуацію

20 May 2019, 12:13

Державне агентство лісових ресурсів звернеться до відповідних органів щодо прийняття рішення про оголошення надзвичайної ситуації в Житомирській області.

Про це 20 травня повідомив Урядовий портал з посиланням на прес-службу Держлісагентства.

«Заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар 20 травня перебуває з робочою поїздкою на Житомирщині. Він інспектує масштаби бурелому та вітровалу в Новоград-Волинському та Городницькому лісгоспах для визначення першочергових заходів для подолання наслідків стихії», - йдеться у повідомленні.

«Держлісагентство звернеться до відповідних органів щодо прийняття рішення про оголошення надзвичайної ситуації на постраждалих територіях. Спеціалісти оцінюють шкоду, яку завдав буревій лісовому господарству, проте тепер першочергове завдання - ліквідація наслідків стихійного явища. Не гаючи ні хвилини, потрібно мобілізувати всі сили на прибирання поваленої деревини», - наголосив Володимир Бондар.

За даними Держлісагентства, у Городницькому та Липинському лісництвах Городницького лісгоспу та Малоцвілянському і Курчицькому лісництвах Новоград-Волинського лісгоспу стихією пошкоджено понад 550 гектарів різновікових лісових насаджень. Окрім того, на території Пилипівського лісництва пошкоджено тепличне господарство.

Нагадаємо, 16 травня у Новоград-Волинському та Олевському районах пронісся буревій та випав град, а на трасі Київ-Чоп люди зняли на відео смерч.

Наступного дня житомирські лісівники показали наслідки смерчу, який пронісся Новоград-Волинським районом, та повідомили про понад 100 гектарів поваленого лісу. Відео тут.

Як повідомляв Житомир.info, 16 травня 2019 буревій в Житомирській області зніс дахи в 70 будинках і школі, через пориви дротів без електроенергії залишились 74 населених пунктів області. Загалом, у північно-західних районах області за дві доби 16 та 17 травня випала майже місячна норма опадів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліс буревій надзвичайна ситуація Держлісагентство  
Матеріали по темі