Місто

​Житомирян навчали, як робити традиційну японську ранкову зарядку

25 May 2019, 15:02

Японська зарядка від Накамуре Хітоше за участі десятків учнів та майстрів бойових мистецтв. Так розпочався другий день фестивалю «Дні Японії у Житомирі» у місцевому Навколокультурному просторі.

За словами організаторів заходу, цю руханку знає напам’ять кожен японець, адже її щодень, щоранку транслюють по центральному радіо, аби залучати японців до активного й здорового способу життя. Таку традицію не завадило б започаткувати і українцям, - переконана координатор фестивалю Анна Логвиненко.


«Вирішили показати зарядку, тому що для українців - хтось робить, хтось не робить. Для японців, коли починає лунати музика, у них починають ноги і руки рухатись. Нам здається, це класний феномен, який може показати, що японці взагалі дуже люблять спорт і як країна працює над тим, щоб виховувати любов до спорту, фізичних занять. Кожного дня по японському радіо лунає японська зарядка, яку роблять усі школярі по всій Японії. Тому, якщо запитати у будь-якого японця, що таке радіозарядка, вони вам покажуть усі рухи напам’ять. Ми вирішили, що українцям теж варто на це подивитись», - розповідає координатор фестивалю «Дні Японії у Житомирі» Анна Логвиненко.

Разом із тим вона нагадує, що фестивальні дні мають насичену програму, та анонсує план заходів на 25 травня.

«Сьогоднішня програма дуже насичена і проходитиме у місцевому Навколокультурному просторі. Тут ми плануємо проводити демонстрацію бойових мистецтв. Демонстрація традиційних японських мистецтв: чайна церемонія, гра на флейті та мистецтво ікебана від майстра з Японії. О 18.30 відбудеться концерт барабанщиків, усіх запрошуємо зарядитись енергією, і на 20.00 ми покажемо, певно, найвідомішу стрічку Хіаомі Міядзакі «Віднесені привидами», - говорить координатор фестивалю «Дні Японії у Житомирі».

План проведення фестивалю «Дні Японії у Житомирі» дивіться тут.

Нагадаємо, фест «Дні Японії в Житомирі» стартував зі східною музикою, танцями та частуваннями рисовими кульками.

У рамках проведення першого фестивалю «Дні Японії в Житомирі» у краєзнавчому музеї відкрилися виставки, яка презентує традиційну японську культуру.

В житомирському кінотеатрі «Жовтень» відкрилась виставка японських ляльок, каліграфії та фотопроект. Фоторепортаж дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, 23 травня Михайлівську в Житомирі прикрасили до святкування першого в місті фестивалю «Дні Японії».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Дні Японії зарядка  
Матеріали по темі