Події

​У Житомирській області поліція зловила 16-річного «браконьєра», який прогуляв школу і рибалив під час нересту

26 May 2019, 15:09

На річці Случ у селі Анастасівка Новоград-Волинського району правоохоронці застали двох хлопців-браконьєрів, один з яких виявився неповнолітнім і прогуляв школу.

Про це 25 травня повідомив сайт ГУНП у Житомирській області.

«Хлопці виловлювали рибу забороненим знаряддям лову з човна. Один з рибалок виявився неповнолітнім, тож поліцейські розшукали його батьків», - інформує поліція.

Як з’ясувалося, 16-річний хлопець у цей день прогуляв школу, натомість пішов з 20-річним знайомим до водойми.

«Тут уже питання не тільки у браконьєрстві. Хлопець наразив себе на небезпеку, адже без відома дорослих опинився у човні в повноводній через дощі річці. Добре, що не трапилося лиха. Тож з батьками підлітка ми теж провели профілактичну роботу», - розповів дільничний офіцер поліції Микола Гайдайчук.

Від початку операції «Нерест», яка розпочалась 1 квітня, на території Новоград-Волинського району поліцейські зафіксували 34 правопорушення, пов’язані з незаконним виловом риби та раків, - інформує відділ комунікації.

«Зазвичай, помітивши поліцейських та наших інспекторів, правопорушники намагаються якнайшвидше позбутися улову. Проте залишається знаряддя незаконного рибальства, що красномовно свідчить про правопорушення. Усе вилучається та знищується. Бувають випадки, коли порушники намагаються втекти з місця події, однак разом з поліцейськими вдається їх затримати, дякуємо їм за співпрацю та допомогу», - розповідає інспектор відділу охорони водних біоресурсів Житомирської області Костянтин Рибчинський.

У поліції нагадують про заборону вилову водних біоресурсів у такі строки:

  • на річках та їх притоках - з 1 квітня до 20 травня;
  • на водосховищах та ставках - з 1 квітня до 10 червня;
  • у новостворених водних об'єктах, а також у придатковій системі річок та інших водних об'єктів - з 1 квітня до 30 червня.

Також забороняється всякий лов раків у водоймах, що підконтрольні Управлінню Державного агентства рибного господарства у Житомирській області з 1 квітня до 20 червня та з 15 липня до 5 вересня, під час виношування ікри, личинок, а також першої і другої линьок.

Нагадаємо, на річці на річці Лісна поблизу села Бондарці Житомирського району затримали чоловіка, який у перший день заборони ловив сітками рибу на юшку.

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2019 року Житомирський рибоохоронний патруль проводив місячник добровільної здачі заборонених знарядь лову. За цей час «роззброїлись» 29 жителів області: здали сітки, «заборчики» і павуки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: риба нерест рибоохорона  
Матеріали по темі